FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN İSMİ ALCI’DA YAŞAYACAK

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde 2015 yılında PKK ‘lı hainlerin bıçaklı saldırısında Şehit edilen Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Acıpayam Alcı mahallesindeki ilkokulda yaşayacak.

  • 21 Şubat 2022 - 12:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Acıpayam İlçesine bağlı Alcı mahallesinde bulunan ilkokuldaki Müzik sınıfına Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verildi.

Alcı ilköğretim Okulu Müzik sınıfına Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan, TÜRKAV Şube Başkanı Abdullah Beram ve çok sayıda Ülkücü katıldı.  

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik sıfınının açılış töreninde konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı,  Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun her Türk gencinin olduğu gibi Türkiye'yi bölmek isteyenlere sessiz kalmadığını söyledi. Aydınlı,  "Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Vatanına ve bayrağına olan sevdasını ortaya koyduğu için üniversitedeki bölücüler tarafından şehit edildi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz şehit olduğunda 24 yaşındaydı. Bugün burada şehadetinin 7. Yılında şehidimizi dualarla yad ediyoruz. Kendisi okulunu bitirebilseydi öğretmen olacaktı. Onun yolundan giden ülküdaşlarımız onu örnek alarak öğretmen olacak ve nice nesilleri yetiştirmek için mücadelesine devam edecek. Şehidimizin adı nesiller boyunca yaşasın diyerek Alcı İlkokulunda Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik Sınıfının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu güzide eserin açılmasında destek veren başta sayın Ülkü Ocakları Genel Başkanımız olmak üzere,kıymetli sanatçımız Mustafa Yıldızdoğan’a,Türkiye Kamu Sen İl Başkanımız Emre Erdoğan’a ve gece gündüz demeden çabalayan ülküdaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik sınıfının açılışı dualarla gerçekleştirildi.