FETÖ'DEN YARGILANAN EMEKLİ POLİS İNTİHAR ETTİ

  • 26 Temmuz 2020 - 11:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çivril Kavaklar mahallesinde yaşayan emekli polis amiri Tuncer Özkan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra intihar etti. Özkan’ın, intihar etmeden önce yaşadıklarını yazdığı bir mektup bıraktığı ortaya çıktı.

Çivril’de yaşayan emekli polis amiri Tuncer Özkan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra evinin önünde bulunan sundurmaya kendini asarak hayatına son verdi. Tuncer Özkan’ın intihar etmeden önce kendisine atfedilen FETÖ’cü ithamını kaldırmadığını yazdığı ortaya çıktı. İntihardan sonra eşinin çantasında intihar mektubunu bulan Emine Özkan “eşim baskılara ve ithamlara dayanamadı FETÖ’nün Allah belasını versin mahvetti bizi” dedi.

Eşinin bıraktığı intihar mektubunu gözyaşları içinde okuyan Emine Özkan eşinin Atatürkçü ve Cumhuriyete bağlı biri olduğunu belirterek “eşim görev yaptığı dönemlerde hep FETÖ’nün baskısına maruz kaldı. Sürekli davet ettiler çağırdılar her reddedildiğinde de görev yeri değişti. Çok eziyet gördü. Çocuklarım bile onlar izin vermediği için polis olamadı” dedi.

 FETÖ’DEN ATILAN POLİS ADINI VERMİŞ

Emekli olduktan sonra köylerine döndüklerini belirten Emine Özkan “eşim emekli olduktan sonra köyümüze geldik. Yaklaşık 2 yıl kadar önce eşimin daha önce çalıştığı yerden FETÖ’den atılan bir polis eşimin adını vermiş. Jandarma geldi eşimin silahı ve pasaportunu aldı. Sonra bir daha geldiler bilgisayar ve telefonu götürdüler en son geldiklerinde eşimi sabah karşı kelepçe ile götürdüler eşim buna dayanamadı ve ifadesini verdikten sonra geldi intihar etti” dedi.

 İKİ YILDIR HİÇ BİR DAVA AÇILMADI

Eşi hakkında FETÖ ile ilgili hiçbir dava açılmadığını ve soruşturma geçirmediğini sözlerine ekleyen Emine Özkan “eşimi biri şikâyet ettiği için birkaç kez sorguya götürdüler. Eşim daha önce çalıştığı yerde bir polisin kendisine baskı yaptığını ve çay içmeye davet ettiğini söylemişti aynı adam Darbe girişiminden sonra görevden uzaklaştırılınca eşimin adını intikam almak için söylemiş ona istinaden üç kere evimize geldiler eşim bu durumu kaldırmadı ve en son götürdüklerinden sonra kendini astı. Eşim hakkında bugüne kadar FETÖ dahil hiç bir konu hakkında soruşturma açılmadı” dedi.

Kavaklar mahallesinde yaşayan Emekli Polis amiri Tuncer Özkan Cuma gün evinin önünde evde kimse yokken kendini asmış yapılan otopsi ve incelemenin ardından Cumartesi gün mahalle mezarlığında geniş bir katılımla düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verilmişti.

kaynak yesilcivrilgazetesesi.com