FARE ZEHRİYLE ÖLÜME GÖTÜREN CİNAYET DAVASI: DENİZLİ MAHKEMESİ KARARINI VERDİ

Denizli'de meydana gelen şok edici bir olay sonucunda, yabancı uyruklu sevgilisini vahşice öldüren ve cesedini tarlaya atan bir zanlı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

  • 04 Ekim 2023 - 19:11
  • Son Güncelleme : 04 Ekim 2023 - 19:18

Olay, Pamukkale ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde 11 Ekim 2022 tarihinde ortaya çıktı. Boş bir arazide Nadia Nori adlı genç kadının cesedi bulundu. Cesedin elleri koli bandıyla, ayakları plastik kelepçeyle bağlanmış ve battaniyeye sarılı bir şekilde bulunması, olayın korkunçluğunu daha da artırdı. Soruşturma sonucunda Nadia Nori'nin, 21 yaşındaki sevgilisi Sabour Sakhizadeh tarafından fare zehri verilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin ardından cesedin el arabasıyla yaklaşık 2 kilometre taşındığı ve yol kenarına atıldığı tespit edildi. Ayrıca, cinayeti itiraf eden Sakhizadeh ile cesedin taşınmasına ve delillerin yok edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki N.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Sabour Sakhızadeh ve N.K. tutuklu olarak yargılandı. Sakhızadeh, cinayeti işlediğini itiraf etse de polisin kendisine baskı uygulayarak ifadesini aldığını ve gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Ancak savcılık, Sakhızadeh'in genç kadının yemeğine öldürme kastı ile fare zehri koyduğunu belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Diğer yandan, suça yardımcı olduğu iddia edilen N.K. ise suçsuz olduğunu savunarak, kendisine depo işi için yardım istendiğini ve ceset taşıdığını bilmediğini ifade etti. Mahkeme, Sakhızadeh'i "kadına karşı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, N.K'yi "suç delillerini gizleme" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ancak N.K'nin yaşının küçük olması nedeniyle ceza, yarı oranda düşürülerek 1 yıl olarak belirlendi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla birlikte N.K. tahliye edildi.