EKMEK VE GÜL: ÇOCUKLAR AÇ, VELİLER DERTLİ!

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, Candoğan Parkında 'Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek' kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

  • 10 Ekim 2022 - 04:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Açıklamayı Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu'ndan Seher Zeytun Doğan okudu. "Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı" diyen Doğan, "Beslenmeye bağlı kansızlık, bodurluk, obezite, öğrenme güçlüğü, düşük bağışıklık gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Beslenme çantaları boş, çocuklar aç, veliler dertli! Temel hakların kullanımında, çocuklar söz konusu olduğunda devlet maliyet hesabı yapamaz! Açlık sınırının asgari ücretin üstünde olduğu bir ülkede çocukların açlığı seçim sonrasına bırakılacak bir sorun değil" ifadelerini kullandı. 

"SEÇİM SONRASINA ERTELENECEK MESELE DEĞİL" 

Bu hakkın sağlanması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Doğan, "Denizli’de de sürdürdüğümüz imza kampanyasına binlerce emekçi, veli, öğrenci destek verdi. Bu can yakıcı mesele seçim sonrasına ertelenebilecek bir mesele olmadığı gibi imza atanlarla yaptığımız görüşmelerde veliler ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını sordu. Devletin sadece ücretsiz yemek değil tümüyle ücretsiz nitelikli eğitim için harekete geçmesi talebini dile getirdi. Mahallelerde, okul önlerinde, işyerlerinde bulunduğumuz her yerde bu hakkın tanınması ve güvence altına alınması için çalışacağız" dedi. 

Açıklama 'Ücretsiz yemek her çocuğun hakkı', 'Sermayeye değil öğrenciye bütçe', 'Parasız bilimsel demokratik eğitim' sloganları ile son buldu.