DENİZLİ'DE GÖKHAN AKMAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Gökhan Akman Denizli'de mezarı başında anıldı. Anmaya, KESK, TMMOB, EMEP, SOL Parti ve TİP katıldı. Anma etkinliğinde yapılan konuşmada Akman'ın emek, barış ve demokrasi için Ankara'ya gittiği ve o mücadelenin devam ettiği ifade edildi.

  • 10 Ekim 2022 - 04:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Anmada konuşan EMEP Denizli İl Yöneticisi Hilmi Mıynat, "Mühendislik öğrencisi Gökhan, yaşamını sınıf mücadelesiyle birleştirmişti. Geleceğini ve kurtuluşunu işçi sınıfının kurtuluşunda görerek mücadeleye atılmıştı. O mücadele fabrikalarda, iş yerlerinde, mahallelerde sürüyor. ETF işçileri direnişlerinin 79. gününde kazandı. Bu kazanım tüm işçi sınıfının kazanımıdır. Emek, barış ve demokrasi mücadelesinin kazanımıdır. Onların bu kazanımlarını da buradan selamlıyoruz" dedi.

ANMADA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ 

10 Ekim dava dosyasının devletin rolü ve sorumluluğuna ışık tuttuğunu belirten Mıynat, "Bir  somut örnek ise İHH ve basın özgürlüğü ile ilgili. Katliam öncesi Evrensel Köşe yazarı İhsan Çaralan’ın İHH’nin Suriye’deki silahlı çetelere yardım taşıdığı iması içeren yazısına İHH’nin dava açması üzerine mahkemeden tekzip kararı çıkmıştı. Aradan geçen birkaç yılın ardından İHH’nin kendilerine yardım taşıdığını bizzat IŞİD sanıkları 10 Ekim davasında itiraf etti. Yine bir duruşmada IŞİD’li Merve Dündar, İHH üzerinden gelen yardımları dağıttıklarını söyledi" ifadelerini kullandı. 

Katliamın ardından yere düşen bayrakları kaldırdıklarını ve pankartlarını yeniden açtıklarını ifade eden Mıynat, katliamda sorumluluğu olan herkesin yargılandığı güne kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek Emek ve Demokrasi Güçlerinin Çınar Meydanında yapacağı basın açıklamasına çağrı yaptı. Konuşmanın ardından söz alan Suat İnal da insanca yaşam mücadelesinin sürdüğünü belirterek Nazım Hikmet şiiri ile Gökhan Akman'ı andı.