EĞİTİMİ VE ÇOCUKLARIMIZI KARANLIKTAN KURTARMAK İÇİN ALANLARDAYIZ!

Eğitim İş Denizli Şubesi: Kalıcı Saat Uygulamasına Karşı Delikliçınar Meydanı'nda Protesto

  • 22 Aralık 2023 - 11:31
  • Son Güncelleme : 22 Aralık 2023 - 11:38

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi, Delikliçınar Meydanı'nda düzenlediği eylemle, AKP hükümetinin hayata geçirdiği kalıcı saat uygulamasını protesto etti. Eğitim İş Sendikası üyeleri, gün ışığına göre planlanmayan eğitim ve çalışma saatlerinin, özellikle kış mevsiminde ülkeyi karanlığa mahkum ettiğini belirterek, çeşitli taleplerini dile getirdi.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanları Zeki Erol ve Namık Kemal Aydoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, sendika üyeleri bir dizi basın açıklaması yaparak kalıcı saat uygulamasının olumsuz etkilerini sıraladı.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Zeki Erol, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkenin coğrafi konumuna uygun olmayan ve bilimsel dayanaklardan uzak bir şekilde sürdürülen kalıcı saat uygulaması, eğitimi ve çalışma saatlerini olumsuz etkilemektedir. Özellikle çocuklarımızın güvenliği, eğitim verimliliği ve ekonomik açıdan bu uygulamanın yarattığı sorunlarla karşı karşıyayız."

Namık Kemal Aydoğan ise ekonomik boyutta yaşanan sıkıntılara vurgu yaparak şunları söyledi: "Günün karanlık saatlerinde mecburi hale getirilen enerji tüketimi, ekonomiyi olumsuz etkilemekte ve halkın yoksullaşmasına neden olmaktadır. Bu durum, yanlış ekonomi politikalarının bir sonucudur ve acilen düzeltilmelidir."

Eğitim İş Sendikası, eğitimdeki gerici hamlelere de dikkat çekerek tarikatlar ve cemaatlerin eğitimdeki etkisini eleştirdi. Eyleme katılanlar, daha aydınlık bir gelecek ve çocuklarının güvenliği için tüm yurttaşları eğitim ve çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Eğitim İş Denizli Şubesi, eylem sonunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, devrimlere ve Cumhuriyet'e sahip çıkma kararı aldıklarını ve mücadelelerini büyütmeye kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, AKP Hükümeti'ni, çocuklarının geleceği adına saat düzenlemesini bir günlüğüne değiştirilebilen bir konu olarak görmemeye çağırdı.