EĞİTİM İŞ’TEN UZMAN ÖĞRETMEN TEPKİSİ

Denizli’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavına karşı eylem yaptı. Delikliçınar Meydanındaki eylemde öğretmenler hep bir ağızdan, ‘Biz sınav, unvan istemiyoruz’ diyerek bağırdı. Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, FETÖ’nün yarıda bıraktığı sistemin yeni yönetim tarafından tamamlanmak istendiğine dikkat çekti.

  • 31 Ağustos 2022 - 21:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Milli Eğitim Bakanlığının 19 Kasım’da yapılacağını duyurduğu Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na karşı eylemler sürüyor. Bu kapsamda Eğitim İş Denizli Şubesi yönetim kurulu ve sendika üyesi öğretmenler Delikliçınar Meydanında eylem yaptı. ‘Öğretmene Saygı, ‘Sınav Unvan İstemiyoruz’ yazılı pankart taşıyan öğretmenler adına basın açıklaması yapan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “2006-2007'li yıllarda FETÖ ile kol kola yürüyenler öğretmenleri ayrıştırmak ve Türk Milli Eğitim sistemini tamamen çökertmek için kariyer basamakları uygulamasını bizlere dayattılar. O dönemde çok söyledik bu yanlıştır bu sınava gerek yok dedik. Öğretmenleri liyakatına; hizmet yılına ve başarılarına göre değerlendirin ödüllendirin dedik ama dinlemediler.

AYRIŞTIRICI VE İTİBARSIZLAŞTIRICI BİR SİSTEM

FETÖ'nün kendi okullarında ve yurtlarında uyguladığı sistemi Milli Eğitim sistemimize aktarmak ve Türk Milli Eğitim sistemini tamamen kuşatmak için bu ayrıştırıcı itibarsızlaştırıcı projeyi kanunlaştırdılar. Tuzaklarla dolu bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkardılar. O günden bu yana kazanılmış binlerce dava var. Hiçbirinin diğerinden farkı olmayan bakanlar, bu mahkeme kararlarını neden uygulamadınız? İnsanların hakkını neden teslim etmediniz? Şimdi çıkmış müjde diyerek, toplumu kandırarak bize bu ahlaksız uygulamayı tekrar dayatıyorsunuz. Siz kandırılmaya alışmış olabilirsiniz ama bizim bu yalanlara karnımız tok! Bizler sınav unvan istemiyoruz, öğretmenlik bizim için en değerli unvandır.

GENÇLERİMİZİN, ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI SÖMÜRÜYORLAR

FETÖ ile mücadele ediyoruz diyerek yalan söyleyenler her türlü FETÖ uygulamasını kullanarak gençlerimizin, çocuklarımızın hakkını sömürmeye devam ediyorlar. KPSS sınavında soruların nasıl çalındığı, nasıl bir yerlere servis edildiği ortaya çıktı. Bu sınav liyakatsız yöneticilerin beceriksizliği ve yalanları, yedikleri haltlar ortaya çıktığı için iptal edildi. Eğer ki bu usulsüzlükler ortaya çıkmasaydı inanın hiçbirinin umurunda değil, aynen soru çalınmaları, haksız uygulamalar, kadrolaşmalara devam edeceklerdi ve birçok kurumda halen devam ediyorlar.

BİZİM BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’TÜR

Bizim başöğretmenimiz Atatürk! Atatürk'e millet mektepleri başöğretmeni unvanı meclisimiz tarafından verilen bir unvandır. Bu FETÖ projesi ile Atatürk'e verilen başöğretmenlik unvanı da sulandırılmak istenmektedir. Verecek başka unvan mı bulamadınız be hey vicdansızlar. Boşalan, geçici açık kadrolar için vekil öğretmenlik uygulaması tam maaş desteği ile eskiden olduğu gibi hayata geçirilmelidir. Biliyor musunuz, Milli Eğitim bakanlığı ücretli öğretmenlerimizin sigortasını bile eksik yatırıyor. Karın tokluğuna çalıştırılan bu öğretmenlerimiz bizim, sizin hepimizin kardeşi ve evladı. Bizlerle aynı işi yapan bu öğretmenlerimiz tamgün çalışırlarken sigortaları bile tam ödenmiyor! Bu sömürü düzeni bu adaletsiz düzen derhal son bulmalıdır.  Sözleşmeli, ücretli, kadrolu, uzman ve başöğretmen şeklinde farklı farklı sıfatlar bizleri ayrıştırmakta öğretmenler odasını karıştırmaktadır. Türk Eğitim sisteminin geleceğini bulandırmaktadır” dedi.