DURDURMAK YETMEZ İPTAL EDİLSİN

Bir süreden beri Denizli halkının büyük tepkilerine neden olan ve Tavas Ovası’nı katledeceği açıkça görülen Avdan Termik Santrali Projesi, kamuoyuna oluşan ve bir çığ gibi büyüyen tepkiler sonunda durduruldu. Bu açıklama kamuoyunda sevinçle karşılanırken, başından beri santrale tepi gösteren CHP Milletvekili ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Durdurulması kararını olumlu karşılamakla birlikte, durdurmak yetmez. Kesinlikle iptal edilmeli” dedi.

  • 30 Mayıs 2020 - 16:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Basın toplantısının başında, Denizli’yle ilgili birçok konuda açıklama yapan Özkan, sözü Avdan Termik Santrali’ne getirdi. Bu konudaki çabalarından dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden  Özkan “Bakanlıklar düzeyinde yaptığımız girişimler sonucunda, buranın tarım arazisi, zeytinlik olduğunu, su koruma havzası içerisinde bulunduğunu anlattık. Bu haliyle ÇED’e uygun olmadığını anlattık. Bu girişimlerimiz sonuç verdi. Ve Avdan Termik Santrali Projesi durduruldu” dedi.

Ak Parti Denizli İl Binasında gerçekleşen basın toplantısına Cahit Özkan’ın yanı sıra, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Başkanı Necip Filiz Katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gelen soru üzerine “Biz kendi yetki alanımız çerçevesinde çekincelerimizi anlatan bir rapor sunduk. Son noktada ise 16 maddelik bir rapor ile bu projenin yapılmasının karşısında olduğumuzu belirttik” dedi. Gereken mücadeleyi verdiklerini belirten Zolan, projenin yapılmasına karşı olduklarının altını çizdi.

KARACA: İPTAL EDİLMELİ…

Avdan Termik Santrali’nin itiraz aşamasında durumun farkına varan ve hızla kamuoyuna durumu aktararak, tepkilerin oluşmasına neden olan CHP Denizli Milletvekili ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Durdurulma kararı, yoğun sağnak yağış altında aracı sağa çekip bekletmeye benzer. Yağış bittikten sonra, bu arabanın şoförünün yeniden gaza basmayacağını garanti etmez. ÇED Raporu iptal edilmelidir” dedi.

Termik santral projesinin durdurulduğuna dair açıklamanın, henüz resmi bir açıklama niteliği taşımadığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerinde bu konuda bir duyuru olmadığının da altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Çevre ve ekoloji mücadelesinde durdurma işlemleri, muhalefetin tepkisini dindirme, projeyi sümen altı etme olarak tecrübe edilmiştir. Bu nedenle, resmi kurumlarca projenin iptal edildiği, ÇED Olumsuz kararı verildiği duyurulmadıkça mücadelemiz sürecek” yorumunda bulundu.