DOKTORUN COVİD AÇIKLAMASI İSTİFASIYLA SON BULDU

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gürbüz Akçay’ın WhatsApp grubunda yaptığı, "Covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Hastanelerde yer yok." paylaşımı dışarı sızınca üniversite yönetimi istifaya zorladı.

  • 10 Kasım 2020 - 16:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gürbüz Akçay’ın WhatsApp grubunda yaptığı, "Covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Hastanelerde yer yok. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli" paylaşımı dışarı sızınca üniversite yönetimi istifaya zorladı. Akçay baskılar karşısında başhekim yardımcılığı görevini bıraktı.

Sözcü’nün haberine göre, Öğretim Üyesi Akçay, WhatsApp grubunda yaptığı paylaşımda Koronavirüs salgınına “Denizli’den S.O.S. veriyorum. Korona pandemisi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki devlet hastanesi ve Tıp Fakültesi yoğun bakımları, covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Son bir hafta içinde bir dostum, bir kuzenim rahmetli oldu. Şu anda kaç tane tanıdığım yoğun bakımda. Annem pozitif, evde tedavi alıyor. Ağırlaşsa Denizli’de hastanelerde yer yok. Bu yazıyı okuyanlardan bakan beye ulaşabilecek varsa Denizli’de acil sokağa çıkma yasağı ve tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akçay'ın bu paylaşımı, WhatsApp grubunun bir üyesi tarafından kullanıldı. PAÜ yönetiminin, paylaşımı nedeniyle Akçay'dan görevi bırakmasını istediği ileri sürüldü. Bunun kendisine iletilmesinin ardından da Akçay'ın başhekim yardımcılığı görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Denizli, özellikle ekim ayıyla birlikte Koronavirüs salgınının yayılmasında öne çıkan illerden oldu. Son dönemde ise en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer aldı. Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay, gelinen noktayı “2 bin test yapılıyor, 800 pozitif vaka çıkıyor” diye açıkladı.