OKUL BAHÇESİNE TRAFO SKANDALI

İlkokul bahçesine trafo yapılacağı bilgisini alan Eğitim İş Denizli Şubesi okul önünde basın açıklaması yaparak tepkisini gösterdi. Başkan Aydoğan okul bahçesinde çektiği fotoğraflar ve yaptığı basın açıklamasıyla tepkisiz kalmazken çocukların kaydırak olarak kullandığı alanın önüne açılan çukur ise akıllara durgunluk veren cinsten.

  • 10 Kasım 2020 - 15:54
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan'ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulumuzun bahçesine bir trafo yapılacağını öğrendik. Okula giderek trafo inşaatını yerinde gördük. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 nolu genelgeye aykırı bir şekilde öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu uygulamaya derhal son verilmelidir.

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu sehrin merkezinde sınırlı düzeyde okul bahçesine sahip Denizli’mizin köklü eğitim kurumlarından biridir. Anaokulu öğrencilerimizin oyun alanına bu trafonun yapılması vicdansızlıktır. Yüksek gerilimin, radyasyonun içinde çocuklarımız nasıl eğitim görecekler? Bu okulda görev yapan öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur.

Milli Eğitim Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre okullarımızda birtakım önlemler alırken bu trafonun yapılması büyük bir çelişki oluşturmaktadır.

İmar planlarındaki aksaklıkları ve mevzuat boşluklarını okullarımızın lehine düzenlemesi gereken kurumlar da bu fırsatçılığa ortak olmuşlardır. Okul bahçelerimizin imar ve tapu-kadastro sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir.

Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak öğrenci, öğretmen ve eğitim emekçilerimizin haklarını koruma adına bu konuyu takip edeceğiz.