DEPREMZEDE AİLELER: HALA ULAŞILAMAYAN CENAZELERİMİZ VAR!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinin yıl dönümünde depremzede olarak Denizli’ye göç eden aileler anma töreni düzenledi.

  • 06 Şubat 2024 - 20:25
  • Son Güncelleme : 06 Şubat 2024 - 20:27

Delikliçınar Meydanı’nda, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan depremzede aileler saat 04.17’de bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından depremde kaybettikleri yakınları için dualar eden depremzedeler, Denizli halkına teşekkür etti.

Depremin ardından Denizli’ye göç ettiklerini dile getiren emekli öğretmen Özcan Barutçu; “Geçen sene bugün yani 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimiz büyük bir felaket geçirdi. Bu anlamda hepimiz bu acıyı yüreğimizde taşıdık. Öncelikle Denizli ilimizde bulunan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere çok yardımda bulundular. Bu felaketle çok yakınımızı kaybettik mekanları cennet olsun. İnşallah bir daha bu tarz felaketlerle sınanmayız. Aslında söylenecek çok şey var fakat benim söyleyeceklerim bu kadar. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Adıyamanlı depremzede Habip Doguc ise depremin ardından Denizli’ye geldiklerini dile getirdi. Doguc; “Depremde kaybettiklerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Birde depremde kaybolan insanlarımız var. Resmi rakamlara göre 391 kişi kayıp ve bunların 91 tanesi çocuk. Daha hala ulaşılamayan cenazelerimiz var. Deprem konusunda eğitim çok önemli. Çevremizde bulunan insanlara deprem eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha buradan söylemek istiyorum. Denizli’de şu anda resmi rakamlara göre 8 bin depremzede arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız AFAD’a kayıtlı olanlar. Sizlerden birbirinizle teması kesmemenizi birbirinizi yalnız bırakmamanızı rica ediyorum” dedi.