BAŞKAN ÖZBAŞ’TAN ANLAMLI ZİYARET

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, deprem bölgelerinden Sarayköy’e gelen aileleri ziyaret etti. Depremzedeler ile artık bir aile olduklarını belirten Başkan Özbaş, “Değil bir yıl, yüzyıllar bile geçse içimiz hep buruk, gönlümüz hep sızılı olacak” dedi.

  • 06 Şubat 2024 - 20:28
  • Son Güncelleme : 06 Şubat 2024 - 20:34

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Acıların hala taze olduğu depremlerin yaraları ise sarılmaya devam ediyor. 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne kadar Sarayköy Belediyesi, ilçe halkıyla birlikte deprem bölgelerine destek verirken ilçeye gelen depremzedeler için de çalışmalar devam etti. 


Büyük felaketin birinci yılında Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy’de yaşamlarına devam eden depremzedeleri eşi Esin Özbaş ile ziyaret etti.  

“O BÜYÜK ACILARI NE TARİF ETMEK MÜMKÜN NE DE UNUTMAK”

Depremlerin ardından Sarayköy’deki yardım seferberliğini ve ekibiyle Hatay’a giderek bizzat koordine ettiği yardım çalışmalarını anımsatan Başkan Özbaş, “50 binden fazla canımızı kaybettiğimiz, binalarla birlikte yüreklerimizi de yıkan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bugün tam 1 yıl geçti. Asrın Felaketi'nde yaşadığımız o büyük acıları ne tarif etmek mümkün ne de unutmak... Değil bir yıl, yüzyıllar bile geçse içimiz hep buruk, gönlümüz hep sızılı olacak. Yiten canları geri getirmek asla mümkün olmayacak ama depremlerin izlerini, kardeşlerimizin gözyaşını silmek için milletçe verdiğimiz o kutlu mücadele bir nebze olsun yüreğimize su serpecek. O kara gecenin sabahında Sarayköy'ümüzde olduğu gibi tüm Türkiye, 85 milyon bir olduk, birlik olduk ve Asrın Birlikteliği'ne imza attık. Devletimizin gücü ve milletimizin yardımseverliği ile depremzedelerimizi asla yalnızlığa, umutsuzluğa düşürmedik. Gerek ilk hafta Sarayköy'ümüzden gönderdiğimiz 10 tane yardım tırı ile, gerekse de bizzat Hatay'a gidip kurduğumuz ve her gün üç öğün sıcak yemek çıkan mutfağımız ile Sarayköy'ün isimsiz kahramanlarının bize emanet ettiği yardımları depremzedelerimize götürdük, kardeşlerimizin yanında olduk” dedi. 


“AİLE OLDUK”

Depremlerin ardından evini, hatıralarını, memleketini bırakmak zorunda kalıp Sarayköy'ümüze gelen tüm afetzedelerimizi baş tacı ettik, geriye dönenlerle de bağımızı hiçbir zaman koparmadık. Çünkü biz artık abi, kardeş, evlat olduk, aile olduk. Yüce Rabbim aziz milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın, cennet vatanımızı her türlü afetten ve beladan muhafaza eylesin inşallah.11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümünde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle; deprem haberini alır almaz yardım için koşan, Sarayköy'den deprem bölgesine kardeşlik ve gönül köprüleri kuran 7'den 70'e tüm Sarayköylü hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah'ım hepinizden binlerce kez razı olsun inşallah” diye konuştu.