DENİZLİ’NİN KAHRAMAN EVLATLARI VATANINA SAHİP ÇIKTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. 15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Denizli’nin kahraman evlatları bir kez daha vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı” dedi.

  • 14 Temmuz 2019 - 12:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bir kez daha bağımsızlık ve vatan aşkı ile neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Başkan Osman Zolan, “Necip milletimiz binlerce yıldır vatanı ve bağımsızlığı için canını vermekten asla ve asla çekinmemiştir. Değerlerine her zaman sahip çıkan Türk milleti geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz 2016 günü de gözünü kırpmadan vatanımızın bekası, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canını ortaya koymuş, 249 vatandaşımız şehit olmuş, 2193 vatandaşımız ise gazilik payesi almıştır. Aziz milletimiz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hainlere, işbirlikçilere ve ülkemize göz koyan dış mihraklara gereken en sert cevabı vermiştir. İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir” dedi.

“Denizli, unutulmaz bir destana imza attı”

Denizli'nin milli mücadeleyi başlattığı 15 Mayıs 1919’daki gibi 15 Temmuz'da da tarih yazdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da Denizlimiz de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu, unutulmaz bir destana imza attı. Denizli’nin kahraman evlatları vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve şer odakları şunu asla unutmamalıdır; Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı misliyle almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.