DENİZLİLİ AVUKATLARDAN HUKUK DİRENİŞİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu’nun Gezi Davası’ndan cezaevinde bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği tahliye kararını uygulamayarak dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderme kararı vermişti.

  • 04 Ocak 2024 - 20:56
  • Son Güncelleme : 04 Ocak 2024 - 21:50

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay'a ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci ihlal kararının hukuki değer taşımadığına ve AYM'nin kararına uyulmaması yönünde karar aldı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen tepkilerin ardından, Denizli'deki avukatlar da harekete geçti.


Çağlayan Adliyesi önünde devam eden oturma eylemine, Denizli'den avukatlardan bir destek geldi. Saat 19.00 ile 21.00 arasında Denizli Barosu önünde toplanan avukatlar, Denizli'den de eyleme destek kararı aldı.

Bireysel sorumluluk alarak harekete geçen Denizlili genç avukatlar, yaklaşık 15 kişilik bir grupla Denizli Barosu önünde başlattıkları eylemde kararlılık mesajı verdiler.

Denizli Barosu binası önüne asılan "TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI MADDE 153" yazılı pankartın önünde duran genç avukatlar, Türkiye genelinde devam edecek olan eylemin ateşini fitillemiş oldular.