DENİZLİ'DEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

Denizli protokolü 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle yazılı kutlama mesajları yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 24 Temmuz 2022 - 14:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

SANSÜR VE OTOSANSÜRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE MÜMKÜN

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı” nedeniyle açıklama paylaştı. CHP Genel başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; hapishanede gazetecilerin olmadığı, baskı, sansür ve otosansürün ortadan kalktığı bir toplum temennisini içeren videoda, iktidarın sosyal medya mecralarına kısıtlama getiren teklifini TBMM’de beklettiğine dikkat çekti. 


TUTUKLU GAZETECİLER ÜLKESİ

Sansürün kaldırıldığı dönemden bu yana baskıya ve otosansüre basının uğradığı bir dönemi bu otoriter rejimde basın çalışanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Yurttaşlarımızın doğru habere erişim hakkının gereğini yani görevlerini, gazetecilik yaptığı için en fazla tutuklu gazetecinin olduğu ülke konumundayız. 

SOSYAL MEDYAYA SANSÜR GİRİŞİMLERİ

Otoriter bir iktidar döneminde yaşanan düşünce ve ifade özgürlüğü ihlalleri, basında sansür yetmiyormuş gibi sosyal medya üzerinde yurttaşların doğruyu, gerçekleri, fikirlerini ifade edebildiği, basının yurttaşlarla buluştuğu medya mecralarına sansür ve otosansür getirmek için TBMM’de yasa teklifi bekletiliyor.

VATANDAŞLARIMIZI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERLE BULUŞTURACAĞIZ

Bizler bu ülkenin yarınları için, 4. kuvvet dediğimiz basının demokratik, özgür bir ülkede, doğruları ve gerçekleri yazdığı için cezaevi kapılarından uğurlamadığımız gazetecilerimizle birlikte demokrasiyi, özgürlükleri hep birlikte vatandaşlarımızla buluşturacağız. 

24 TEMMUZ MÜCADELE GÜNÜ

24 Temmuzu; tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuştuğu, işsiz gazetecilerin olmadığı, baskı ve dayatmalardan arınmış özgür basın ve demokrasi için topyekün mücadele günü olarak görüyor; basın etiğinden ödün vermeden tüm zorluklara rağmen mesleklerine sahip çıkan tüm basın emekçilerine teşekkürlerimizi sunuyorum.


Başkan Zolan’dan 24 Temmuz mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Türk basınında sansürün kaldırılmasının 114. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Doğru, ilkeli, tarafsız bilgi ve güvenilir haber akışını sağlayan basın mensuplarının demokrasiler için bir mihenk taşı olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri aktarmak için gece gündüz, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımız, toplumların olmazsa olmazı, hak ve özgürlüklerin savunulmasında önemli güçtür. Büyük bir özveriyle çalışan basınımızın isimsiz kahramanları, meslek ilkeleri, ahlaki değerleri ve sorumlu yayıncılık anlayışı ile toplumumuzun daha iyiye ve güzele ilerlemesine vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Denizli’de yerel ve yaygın medya kuruluşlarında görev yapan basın çalışanları ile birlikte kenti daha ileri taşımak için gayret ettiklerini işaret eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “24 Temmuz 1908'de Türk basınında sansürün kaldırılmasının 114. yılı vesilesiyle dünyanın en zor ve en çok sorumluluk isteyen mesleği olan gazetecilik görevini yerine getiren tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” 


BAŞKAN ÖRKİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı için basının önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Denizli basını her zaman objektif, tarafsız bir bakış açısıyla, ilkeli haber anlayışıyla görevini yerine getiriyor” dedi.

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünde her yıl 24 Temmuz tarihinde Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü olarak kutlanıyor. Bir diğer adıyla 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan bu günle ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. Denizli basınının her zaman objektif, tarafsız bir bakış açısıyla, ilkeli haber anlayışıyla görevini yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Örki, “Biz Pamukkale’mizde yaşayan vatandaşlarımız için güzel işler yapıyoruz. Bu çalışmaların halkımıza duyurulup kamuoyunun bilgilenmesi için gazetecilerimiz çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan olayları halkımıza aktarmak için gece gündüz demeden çalışan kıymetli basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum. Denizli’de görev yapan basın mensuplarımız, özellikle turizm bölgesi olan ilimizin ve ilçemizin dünyaya tanıtılması adına üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiği memnuniyetle görüyoruz. Kamu kurumlarıyla halkımızın arasında köprü görevi de gören basın mensuplarımızın, objektif, tarafsız, ilkeli olması ve tabi ki özgür olması çok önemli.  Bu vesileyle, ülkemizde ve ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyo, ulusal ajans temsilcileri, televizyonlar olmak üzere basın camiasının içinde yer alan tüm çalışanlarımızın Basın Bayramı’nı kutluyorum. Ayrıca görevi başında hayatını kaybeden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Başkan Yılmaz:Basın,toplumun ve siyasetin en büyük destekçisidir.

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yılmaz mesajında; kamu yararı gözeterek doğru habercilik prensibini benimseyen, görevini etik ilkeler çerçevesinde yerine getiren basının, demokrasimizin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından önemli kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

Başkan Yılmaz: “Demokrasiden yana tavır alan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının mühim bir görevi icra ettikleri yadsınamaz bir gerçektir.24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle, yerel ve ulusal çapta yaşananları özverili bir şekilde haberleştirerek kamuoyunun oluşmasına katkıda bulunan, sürekli ilgi ve desteklerini gördüğümüz basın kuruluşlarımızın bizlere güç kattığını belirtmek isteriz. Siyasette,özellikle yerel siyasette basın ve doğru haber alma ve yayma faaliyetleri neticesinde;gerek siyasetin kalibresi gerekse siyasetçinin güvenilirliği artmaktadır.İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü ile kişisel haklar ve özgürlükler arasındaki ince çizgide tarafsız, objektif ve doğru habercilik yapma uğraşında olan, gerektiğinde zor şartlar altında fedakârca çalışan ve görevini hakkıyla yerine getiren tüm gazetecilerimizin basın bayramını kutluyor, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı ise bu vesileyle bir kere daha saygıyla anıyoruz.” dedi.