DENİZLİ'DE RİSK TAŞIYAN BÖLGELER ARASINDA

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Denizli için bir uyarı da Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan geldi. Odanın 24 ili kapsayan incelemesine göre Türkiye’de 7 büyüklüğünde deprem olması beklenen iller belirlendi. O iller arasında Denizli de yer aldı.

  • 06 Eylül 2023 - 19:34
  • Son Güncelleme : 06 Eylül 2023 - 19:36

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.8 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yeniden açılan Türkiye’nin deprem gerçeği konusunda Jeoloji Mühendisleri Odası(JMO) yeni bir çalışma yaptı. Oda, Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olması muhtemel yerler belirledi. Altından doğrudan fay hattı geçen 24 ili incelemeye alan JMO incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

DENİZLİ DE O İLLER ARASINDA

Bunun yanı sıra, Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı. Türkiye'nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor. Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.