DENİZLİ'DE EMEKLİ VE YENİDOĞANLARA YÖNELİK YARDIM KARARI MECLİSTEN GEÇTİ

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere ve yenidoğanlara yönelik yardım yapması içeren önerge mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre şartlara uyan emeklilere yılda bir kez 5 bin TL, 1 Nisan’dan sonra doğan yenidoğanlara da 4 bin lira yardım yapılacak. Karara, Ak Parti ve MHP’li üyeler hayır oyu verdi.

  • 14 Mayıs 2024 - 18:35
  • Son Güncelleme : 14 Mayıs 2024 - 18:43

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere ve yenidoğanlara yönelik yardım kararını içeren CHP grup önergesi, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında kabul edildi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Ali Değirmenci'nin komisyonda muhalefet şerhi koyduğu yardım, mecliste Ak Parti üyelerinin hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre, evi kirada olan ve tek maaşla geçinen emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilecek.

Değirmenci, muhalefet şerhinde 'Denizli'de yaşayan tüm emekli ve yenidoğanları kapsayacak şekilde yardımların yapılmasını' talep etti. Ancak Değirmenci'nin önerisi mecliste oy çokluğuyla reddedildi. Değirmenci, mecliste emeklilere yapılacak olan yardımın her emekliyi kapsayacak şekilde 6 bin lira olarak belirlenmesi için önerge vermişti.

Başkan Çavuşoğlu, "Öncelikli olarak bu yardımın ihtiyaç sahiplerine yapılması gerekiyor" diyerek, yapılan yardımların toplumda ayrışmanın en yoğun olduğu noktalara odaklanması gerektiğini belirtti. Seçim vaadi olarak tek maaşla evi kirada olan emeklilere yardım yapacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca yenidoğanlar için de 4 bin lira yardım yapılacağını ve çeyrek altın sözü verdiklerini ifade etti.

Komisyon raporuna göre, emeklilere yapılacak olan 5 bin lira yardımdan faydalanacak kişilerin belirli kriterleri sağlamaları gerekiyor. Bu kriterler arasında, belirli bir gelir sınırının altında olmak, vergi mükellefiyeti bulunmamak, tapu kaydının olmaması, ticari araç kaydının bulunmaması gibi şartlar yer alıyor. Benzer şekilde, doğum yapan annelere yapılacak olan 4 bin lira yardımdan faydalanabilmek için de belirli şartlar bulunuyor. Bu yardımların amacı, sosyal dengeyi sağlamak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaktır.