DENİZLİ'DE CAMİ ÇIKIŞINDA BAŞINDAN VURULDU

Denizli'de kan donduran bir olay yaşandı. Diyarbakır'dan Denizli'ye gelen vatandaş cami çıkışında kurulan pusu sonucu kafasına aldığı kurşunla hayatını kaybetti.

  • 26 Eylül 2021 - 02:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Honaz ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleşen korkunç olayda, 72 yaşındaki Veysi Özbey, yatsı namazını kıldığı Yeni Cami’den evine gitmek üzere çıktı. Özbey’in çıkışını bekleyen kimliği belirsiz bir şüpheli, saklandığı ağaçların arasında silahıyla ateş etmeye başladı. Başından isabet alan yaşlı adam kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Sağlık ekipleri tarafından Honaz Devlet Hastanesine kaldırılan Özbey, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata tutunamadı.

Edinilen bilgiler ışığında, Özbey ve ailesi 2017 yılında kan davası nedeniyle Diyarbakır’dan Honaz ilçesine göç etti. 4 yıldır sessiz bir yaşam süren aile üyelerinin, geçtiğimiz yıllarda koruma kararı aldıkları bilgisine ulaşıldı. Aile üyelerinin geçtiğimiz günlerde evin çevresinde şüpheli şahısları fark ettikleri ve koruma amaçlı dışarıya çıkmadıkları ise yakınları tarafından aktarıldı. Aile üyelerinin ilk beyanlarına göre olayın bu kan davası nedeniyle gerçekleştiğini belirttikleri ve yapılan ilk incelemelere göre olayın incelikle planlandığı öngörüldü.

Olayla ilgili savcılığın soruşturması sürüyor...