€

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından Enerya’nın katkılarıyla düzenlenen “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programının 7. yapıldı.

  • 15 Şubat 2021 - 12:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Enerya’nın katkılarıyla DGC’nin düzenlediği “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programı devam ediyor.

Programın bu haftaki bölümüne Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu katıldı.

Denizli Basın tarihi kitabının da yazarı olan Prof. Hatyoğlu, online olarak gerçekleştirilen  programa katılan medya çalışanlarına Denizli Basın tarihi hakkında bilgi verdi. Denizli’nin basın hayatı açısından oldukça canlı bir şehir olduğunu belirten, Haytoğlu, “Denizli’de birçok gazete, dergi ve bülten yayınlanmış, kiminin ömrü çok kısa, kiminin ömrü çok uzun olmuştur. Denizli gazetesi bu anlamda en uzun ömürlü gazete olarak yayınlanmasını sürdürmüştür. Belli yıllarda Denizli’de basın hayatının hareketlendiği görülmüştür. 1950-1960 ve 1990 yılları Denizli’de basın hayatının en canlı yaşandığı dönemler olmuştur. Denizli basın hayatı açısından çok canlı bir il. Bu nedenle Denizli’de bir basın müzesi olmalı. Bu müzenin oluşması demek tarihe not düşmek demektir. Denizli Basın tarihi ile ilgili en çok veri Ankara Milli Kütüphanede bulunmaktadır”  diye konuştu.  Program soru cevap bölümüyle tamamlandı.