DENİZLİ ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI!

Denizli'de Terör Saldırısında Şehit Olan Piyade Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

  • 26 Aralık 2023 - 18:59
  • Son Güncelleme : 26 Aralık 2023 - 19:04

Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 32 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın naaşı, dün gece askeri uçakla Denizli'ye getirildi. Sabah saatlerinde ise şehidin naaşı, Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi'nde birlikte yaşadığı eşinin evinin önüne götürüldü. Eşi ve yakınlarından alınan helalliğin ardından şehidimizin cenazesi, Tavas ilçesine bağlı Yorga Mahallesi'ndeki baba ocağına taşındı.


Merkez Çarşı Camisi'nde düzenlenen cenaze namazı, helallik alınmasının ardından gerçekleşti. Büyük bir üzüntü içinde bulunan baba Ali ve anne Rabia Serinkan, şehidin eşi Çilem Serinkan ve 2016 yılında Suriye'nin El-Bab bölgesinde meydana gelen çatışmada gazi olan ağabeyi Hüseyin Serinkan'a, askeri görevliler ve protokol üyeleri tarafından destek sağlandı.


Cenaze törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il protokolü, siyasi temsilciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kılınan cenaze namazının sonrasında askerlerin omuzlarında taşınan şehidin naaşı, top arabasına konularak Tavas Mezarlığı Şehitliği'nde dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.