DENİZLİ CAM İŞÇİLERİ DÜŞÜK ZAM TALEPLERİNE KARŞI FABRİKADA DİRENİYOR

Şişecam Cam Ev Eşyası Denizli fabrikasında saat ücretlerine 2,5 lira ile 5 lira arasında zam yapıldı. İşçiler düşük zamma tepki göstererek saatlerce fabrikayı terk etmedi.

  • 16 Nisan 2023 - 00:26
  • Son Güncelleme : 16 Nisan 2023 - 00:29

Şişecam Cam Ev Eşyası Denizli fabrikasında yetkiyi alan Kristal-İş Sendikası, Cam Çimento ve Toprak İşverenleri Sendikası ile ücretlerde iyileştirme sözleşmesi imzaladı. Denizli Cam işçileri düşük zamma tepki göstererek, fabrikayı saatlerce terk etmedi. Cuma akşamı fabrika önünde toplanan işçiler işverenin baskısıyla ‘pazartesi günü görüşürüz’ diyerek ayrıldı.

Ortalama 48,06 TL olan saat ücretleri 51,64 TL’ye yükseldi. Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi’nin Denizli fabrikasıyla ilgili olan geçici madde ile ilgili mutabakata varıldı. Saat ücretlerine 2 buçuk lira ile 5 lira arasında zam alındı. Fabrika işçileri alınan zamma tepki göstererek, fabrika önünde toplandı. Gece geç saatlere kadar fabrikayı terk etmeyen işçiler, işveren baskısı sonrasında pazartesi tekrar görüşmek üzere fabrikadan ayrıldı. Beklentilerinin çok altında zam alındığını belirten işçiler, atılan imzaya tepkili.