DENİZLİ BAROSU TİYATRO TOPLULUĞU, BÜROKRASİNİN YOZLAŞMASINI SAHNEYE TAŞIDI

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, 12 isimli oyunun ardından bu sefer Müfettiş adlı oyunla izleyicilerin kalplerinde taht kurmayı başardı. Bürokrasinin bozulan yüzünü izleyicilere aktaran bu oyun, topluluğun seyircilerin takdirini kazandı.

  • 23 Haziran 2023 - 23:59
  • Son Güncelleme : 24 Haziran 2023 - 00:03

Oyunda, bir kentin kaymakamı ile müfettiş kılığına giren genç bir adam arasında geçen diyaloglar ustalıkla seyirciye yansıtıldı. Oyun, sahte müfettiş karakteri Hlestakov'un kurnazlıklarını ele aldı ve izleyenlere keyifli anlar yaşattı.


Nikolay Gogol'un 1836'da yazdığı ve aynı tarihte Rusya'da ilk kez sahnelenen "Müfettiş" oyunu, Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından başarıyla sergilendi.

Oyunun sonunda, tiyatrodaki 25. yılını kutlayan oyunun yönetmeni Sercan Cavuşoğlu'na, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer tarafından bir plaket takdim edildi.


BAŞKAN DEMİRDÖĞER: BÜRO İLE ADLİYE ARASINDA DEĞİL, SAHNEDEYİZ

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, oyunun sonunda sahneye çıkarak tüm seyircilere teşekkür etti. Oyunda, Denizli Barosu'nun önceki dönem başkanlarından Adil Demir'in de yer aldı. Başkan Demirdöğer'in tiyatro topluluğunu kurduğu için Demir'e teşekkür ettiği gecede Demirdöğer, büro ile adliye arasında bir yaşamaktan ziyade sahnede de olduklarını ifade ederek özellikle oyuna katkıda bulunan tüm avukat meslektaşlarını tebrik etti.