DEGİAD'IN GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİ, DENİZLİ'NİN YATIRIM POTANSİYELİNİ ARTIRIYOR

17 Ağustos 2023 tarihinde Gen Türkiye ve Habitat işbirliği ile Denizli Genç İş İnsanları Derneği DEGİAD girişimcilerle yatırımcıları buluşturduğu Laodikeia Venture Days isimli etkinliği düzenledi.

  • 24 Ağustos 2023 - 02:01
  • Son Güncelleme : 24 Ağustos 2023 - 02:07

Bu etkinlikte özenle seçilmiş 11 adet girişimci sunum yaparak Türkiye’nin önde gelen yatırım fonlarından ve melek yatırımcılardan yatırım almaya çalıştı. Denizli’de ilk kez düzenlenen bu etkinliğe Türkiye’nin en önemli yatırım fonlarından 212 Ventures’dan Başar Yenidünya, Keiretsu Forum Türkiye’den Duygu Eren, Arya Women’dan Münteha Adalı, Startupfon’dan Nazlı Siyok, Şirket Ortağım’dan Sadık Köseoğlu ve Fidelis Ventures’dan Canberk Mersin katıldı. Katılan fon temsilcileri dinledikleri sunumlardan ve girişimlerden çok etkilendiklerini dile getirdiler.


Habitat Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, Denizli’nin geçmişten gelen girişimci yapısı ve risk alma iştahı ile ön plana çıktığını belirterek, Anadolu’daki diğer illerden sıyrılarak Girişimcilik Ekosisteminde öncü ve etkin bir rol üstlendiğini dile getirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sezai Hazır, Denizli’deki Girişimcilik Ekosisteminden çok etkilendiğini bir kez daha vurguladı ve bu ekosistem sayesinde Denizli’nin önümüzdeki yıllarda büyük teknolojik yatırımlar alacağını söyledi.

Laodikeia Venture Days ile Denizli’deki teknoloji odaklı firmaların yatırım alarak ihracatlarını, üretimlerini ve istihdamlarını artırmasını hedeflediklerini söyleyen DEGİAD Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen, “Düzenlediğimiz bu etkinlikle birlikte Denizli’yi yeniden Türkiye ve Uluslararası yatırım camiasında parlatmayı hedefliyoruz. Katma değeri yüksek üretim ve ihracat yapan Denizli’deki teknoloji şirketleri bu etkinlikle birlikte yatırım alacak, büyüyecek, bu Denizli ekonomisinin gelişmesinde ve üst liglere çıkmasında büyük rol oynayacak” dedi. 


Etkinliğe katılan girişimciler de gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek, bu etkinliğe hazırlanma aşamasında dahi sunum yapma ve şirketlerini tanıtma konusunda çok büyük tecrübe elde ettiklerini söyleyerek emeği geçen tüm DEGİAD Yönetim Kurulu’na, üyelerine ve Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Denizli’de tekstil, mermer, kablo, demir çelik dışında farklı teknolojik ve katma değerli sektörlerin de büyümesinin önünü açacak bu etkinliği düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini belirten DEGİAD Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi, Denizli’yi Türkiye’nin Girişimcilik konusunda parlayan yıldızı yapma konusunda kararlı olduklarını belirtti. 2022 yılında Denizli’de DEGİAD bünyesinde Türkiye’deki ilk Dünya’daki üçüncü Gen Campus’ün açılması ile dikkatleri üzerine çeken DEGİAD, 2023 yılında gerçekleştirdiği iddialı etkinlikleri ile yatırımcıların ve girişimcilerin gözdesi olmaya devam edecek görünüyor.