CORONA MALİ MÜŞAVİRLERİ SEVMİYORMUŞ

  • 24 Mart 2020 - 03:55
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

ÇİN İTALYA' ya yolladıgı yardım kolilerinin üstüne SENECA'dan ''Bizler aynı denizin dalgaları, aynı ağacın yaprakları, aynı bahçenin çiçekleriyiz'' yazmış!

JAPONYA İse ÇİN 'e '' farklı dağlara, nehirlere sahip olsakta aynı güneşi, ayı ve gökyüzünü paylaşıyoruz'' yazmış.. CORONA Bizlere İnsanlıga SEVGİYİ mi ögretecek bilmem?..

TÜM DÜNYA CORONAYLA BİRBİRİNİ SEVMEYİ, SEVGİYİ, PAYLAŞMAYI, DÜŞMANLARI DOST OLMAYI ÖGRETİRKEN…..BİZ MESLEKTAŞLARIMIZ, TÜRMOB OLARAK HALA KENDİMİZİ İLGİLİ BAKANLIKLARA SEVDİREMEDİK…

Ülkemiz ve tüm DÜNYA yı sarsan CORANA Virüsüne karşı tedbiren Sokaga çıkmayı bile engel yasak koyarken, Üniversiteleri, okulları, Camileri,MALİYE, SGK,BANKA , Cafeleri, Berberleri, Kuaförleri, Restaurantları, vs yerleri tedbirler alarak endogru bir şekilde kapatarak Ülkemizin Vatandaşlarımızın bu illet virüsten beladan kurtulmasını saglamak için gerekenleri yapmaktadır.

Ancak, 130 000 kişilik bir Mali MÜşavir ve 300 000 çalışanı ve bir okadarda eş ve çoçuklarıyla baya yüksek bir nüfus kitlesine TEMAS eden bir Meslek Örgütü çalışanlarının nekadar tehlikeli büyük bir risk grubunda olarak işyerlerinde çalışmalarına devam etmeleri ve bunların bu virüsü taşıma ve yaymaları gibi hassasiyet içeren konuda herhangi bir tedbir alınmaması çalışmalarına izin verilmesi bunca alınan tedbir uygulamalarına ters gelmekte bu meslek grubu acaba Sevilmiyormu sorusunu gündeme getirmektedir!

Bukonuda tüm dünya, insanlar kurum ve kuruluşlar kenetlenırken sanırım bizim ilgili Bakanlıklarımız bizi UNUTTU MU?, çünkü tüm vergiler sigortalar ödemeler 6 ay ertelenebiliyorken, İlgili kurumlarımız vergi daireleri vs. kapatılyabiliyorken! bunların tahakkuk edip ödemelerin tahsil edilebilmesi için bizler ve çalışanlarımız hergün Ofislere gelerek farklı sektörlerden ve ortamlarından gelen fatura ve evrakları ellerimizle elleyerek tasnif etmekte ve sonrada bunları ellerimizle kayıt altına alıp, ellerimizle DİJİTAL ortamda ilgili kurumlara göndermekte ve ellerimizlede tahakkuklarını çıkartmaktayız, böyle oluncada sadece DİJİTAL ortamda ilgili kurumlara bilgiler gitmekte öncesinde ve sonrasında herşey bizim elimizden gecmektedir .. Evrakların bize geliş şekli ve geliş yerlerinden gelebilecek VİRÜSE karşı ne bır korunmamız nede bır tedbirimiz var, yada diyoruz ki CORANA VİRÜSÜ MALİ MÜŞAVİRLERDEN KORKUYOR GELEMİYOR, yada biz MALİ MÜŞAVİRLERİ DEVLETİMİZ ÇOK SEVİYOR BİZİ HABERİMİZ YOKKEN AŞILADI, yada bizi sevmiyor sizinle artık işimiz bitti ÖLEBİLİRSİNİZ Mİ?

Pazar gününden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokaga çıkmaları bilindiği üzere yasaklandı, burdada bizim bu kapsamdaki meslektaşlarımız ve çalışanlarımız ne olacak! işyerlerine gideceklermi? gitmeyeceklerse MÜCBİR SEBEB mi devreye girecek? bu boşluk ve belirsizlikte ne yapacaklarını bılemeyen bir meslek örgütü, çünkü 65 yaş ve üzeri mükelleflerimizde işyerlerini açmıyorlar onların da evrakları nasıl alınıp kayda girilip DİJİTAL ortamda kurumlara bildirilecek, ayrıca yukarıda bahsettiğimiz onca kamu kurum ve kuruluşlar Maliye de dahil kapalıyken kapalı olan bizim mükelleflerimizin evraklarını nasıl alıp kayda girip DİJİTAL ortamda beyannamelerını sigortalarını bildirecegiz, bukonular gıbı daha bırcok konu ortada ve buişler yapılmadıgındada hiç af yok CEZA lar kapıda oyüzden diyoruz ki biz mali müşavirler birbirimizi seviyoruz 65 yaş ve üzeri Meslektaşlarımızın ofislerindeki işyerlerindeki işlerini yapmaya hazırız , SİZ BİZİ SEVMESENİZ DE……..