CAM HEYKEL YOK PEKİ NEDEN?

Yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma dünden bu yana uygulanmaya devam ederken, bazı yaşlı vatandaşların yasağı çiğnemeye devam etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi'de sosyal medya hesabından #DenizliEvdeKal etiketiyle dışarıya çıkanlara Denizli Horozu ile gönderme yaptı.

  • 24 Mart 2020 - 05:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de güvenlik güçleri, korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara bir süredir kimlik kontrolü yapıyor.

Polis yaptığı kimlik kontrolünde yaşı 65 yaş ve üstü olanları tespit ettikten sonra sokağa çıkmamaları konusunda uyrarılarda bulunuyor.

Bir uyarıda Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye ise sosyal medya hesabından vatandaşların evde kalması için Delikliçınar Meydanı'nda bulunan cam horoz heykelinin bulunduğu yere soru işareti koyarken, ikinci fotoğrafa da 'Denizli Horozu Evleri' isimli fotoğrafı yayınlayarak "Ben de evdeyim..." göndermesini yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kurallara uymayanları bu yöntemle uyardı. Bu paylaşım sonrası ise 'Denizli'nin Horozu Bile Evinde Karantinada, sizde kendinizi karantinaya alın' dedirtti.