CHP'Lİ GÜNEY'DEN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Doktor Muharrem Güney tarım ve hayvancılığın göz ardı edilerek, bütün ürünlerin ithal edildiğini, ülkede üretimin bitme noktasına geldiğini söyledi.

  • 02 Mayıs 2020 - 05:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Güney, son aylarda dünyayı saran koronovirüs nedeniyle tarım ve hayvancılığın yani üretimin ne kadar önem arz ettiğinin ülke olarak farkına varıldığını ve acil tarım politikaları planlanarak, yeniden tüm ülkede üretim seferberliğinin başlaması gerektiğini söyledi.

İTHALAT YERİNE ÜRETİME GEÇMELİYİZ

Türkiye’nin yıllardan beri hayvanı, eti, samanı, bakliyatı hatta sarımsağı bile ithal ettiğini söyleyen Güney, “Artık Türkiye’nin yeniden üretime başlama zamanı geldi. Koronavirüs salgını geldiğinde hepimiz üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Sokağa çıkma kısıtlaması geldiği günlerde herkes ekmek, süt, bakliyat, sebze ve meyve almak için alış-veriş merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu kötü günlerde kimse evini, aramasını değiştirmeyi ya da yeni bir telefon almayı aklından bile geçirmedi. Herkes geçim derdine düştü.Bu nedenle Hükumetin yeni bir tarım politikası uygulayıp, tüm ülkede üretim seferberliği ilan etmesi gerekir. Sadece tüketime dayalı ithalatı önleyerek üretime geçilmelidir” dedi.

ÜRETİCİ DESTEKLENMELİDİR

Güney;  Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete hak kazanmış ve lâyık olan köylüdür. Diyebilirim ki, bugünkü felâket ve yoksulluğun tek sebebi bu gerçeği görememiş olmamızdır’ dediği gibi çiftçiye ve üreticiye teşvikler verilmeli ve tekrar üreten bir ülke olmalıyız. Ulu önderin 1922 yılında görebildiği gerçekleri artık bizlerinde görme zamanı geldi. Atatürk savaştan çıkan bir ülkede tarım ve havyacılık konusunda elde ettiği büyük başarıları tekrar el birliği ile yapabiliriz.” diye konuştu.

ÜRETİCİMİZDEN ÜRETTİĞİ ÜRÜNÜ ALMA GARANTİSİ VERMELİYİZ

Güney, “Köprü, otoyollar yaptık araç geçiş garantili, hastaneler yapıyoruz hasta garantili… Şimdi de,  köylümüzün tarımda, hayvancılıkta ürettiklerini alma garantisi vermeliyiz. Eğer içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçten en az yara ile kurtulmak istiyorsak, Köylüye ürettiğini alma garantisi vermeliyiz. Besicilere ürettiği sütü, et için yetiştirilmiş hayvanı alma garantisi vermeliyiz. Köylünün elindeki buğdayı, sebzeyi, meyveyi alma garantisi vermeliyiz. Bizim ülkemiz tarım ve hayvancılık ülkesi, ülkemizin her bir yerinde farklı meyve ve sebze yetiştirmeye elverişlidir. Acilen ithalattan vazgeçmeli ve köylümüze, üreticimize eski gereken değerini vermeliyiz”