CHP MERKEZEFENDİ’DE DELEGE SEÇİMİ TARTIŞMASI SÜRÜYOR!

Değişim rüzgarının estiği ve parti içi hareketliliğin hiç durmadığı CHP’de kongreler için düğmeye basıldı. CHP Denizli İl Başkanlığı adaylığını ilk olarak Haberci Kuş üzerinden resmi olarak açıklayan Merkezefendi’nin eski ilçe başkanı işadamı Tolga Varlıker, mevcut Merkezefendi ilçe yönetimini aldığı kongre kararı nedeniyle eleştirirken, başkan İlhan’da konuya kayıtsız kalmayarak cevap verdi. İşte ayrıntılar.

  • 12 Temmuz 2023 - 18:20
  • Son Güncelleme : 12 Temmuz 2023 - 18:39

Sosyal medya hesabı üzerinden, mevcut CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’a eleştirilerde bulunan Tolga Varlıker, 18 büyük mahallenin delege seçimlerini tek güne sığdıran İlhan’a tepki gösterdi. 

Varlıker’in paylaşımı şu şekilde oldu:


İLHAN VARLIKER’İN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

CHP Denizli İl Başkanı Adayı Tolga Varlıker’in eleştirilerine yanıt veren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan konuya farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştı. Kendisine yöneltilen eleştirilerden bağımsız bir yanıt veren İlhan, Varlıker’in kendi başkanlığı döneminde yapmış olduğu delege seçimini örnek gösterdi. 

Varlıker’in hafta içi mesai saatleri içerisine sıkıştırılmış bir delege seçimini doğru bulmuyoruz eleştirilerine 9 ve 10 Kasım 2019 yılında Tolga Varlıker’in Merkezefendi İlçe Başkanlığı döneminde yapmış olduğu delege seçimlerini örnek gösteren İlhan; “Tecrübeli ilçe başkanı, şimdi ise il başkan adayı Tolga Varlıker nasıl bir delege seçim takvimi ile seçim yaptıysa bizde aynı yöntemi yapıyoruz. Kendisinin yapmış olduğu listenin aynısını yaptık ve 3 güne yaydık. Yaz günlerindeyiz haftasonu bir çok insan tatilde, bağ evlerinde, köylerinde vakit geçiriyor. Bu nedenle hafta sonu yapmıyoruz. Tüm olay budur” dedi.

PEKİ AYNI YÖNTEM Mİ?

Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ın aynı yöntemi kullanıyoruz diye kendisine yönelttiği eleştirilere karşılık olarak cevap veren Varlıker; “Biz seçimimizi hafta sonu yaptık. Dikkatinizi çekerim yapılmak istenilen delege seçimi hafta içine sıkıştırılmış ve tek gün içerisinde halledilmeye çalışılan bir seçim gibi görünmektedir. Denizli emekçi insanlarla dolu ve yoğun bir çalışma temposu olan bir şehir. CHP’nin kıymetli üyeleri mesai saatleri içerisinde nasıl izin alacak, vakit bulacak ve delege seçimi için sandık başına gidecek. Mahalle mahalle 1 saatlik zaman dilimlerine sıkıştırılmış bir tablo ile karşı karşıyayız. Biz yaptığımız seçimi hafta sonu rahat rahat güle oynaya yaptık. Ne olur tüzük bilmezliği savunmayın artık. Bir hata yaptık düzeltiyoruz diyerek hatanızdan dönün” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Varlıker’in paylaşımıyla başlayan CHP Merkezefendi delege seçimlerine tepkilerde gelmeye devam ediyor. CHP’de siyaset yapan bir çok vatandaş ve Denizli kamuoyunun yakından tanıdığı insanlar yayınlanan seçim takvimini sert bir dille eleştirmeye devam ediyor. 

İşte o yorumlardan bazıları: