CHP MERKEZEFENDİ DELEGE SEÇİMİNDE SKANDAL OLAY

Kongre süreci başlayan CHP’de Merkezefendi ilçesinde delege seçimleri sırasında skandal bir olay gerçekleşti. Tutanaklara yansıyan olaya göre, CHP’nin eski yöneticileri yerine başkaları oy kullandı.

  • 17 Temmuz 2023 - 15:31
  • Son Güncelleme : 17 Temmuz 2023 - 23:20

CHP Merkezefendi ilçesi kongre süreci tartışmalarla başlamıştı. İl Başkan Adayı Tolga Varlıker’in başlattığı tartışmaya mevcut ilçe başkanı Müjdat İlhan’ın da katılmasıyla başlayan seçim sürecinde bugün skandal bir olay gerçekleşti. 

Gerzele Mahallesi’nde saat 11.00 – 12.00 sularında yapılan delege seçimleri sırasında CHP il başkanlığı görevinden milletvekilliği adaylığı için istifasını veren Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ve eşinin yerine Şemikler Mahallesi sorumlusu İsmail Altınay oy kullandı.

Sadece bu kadarıyla kalmayan delege seçimlerinde İl Başkanlığı yöneticilerinden Okan Kart ailesinden gelmeyenlerin yerine oy kullandı. Merkezefendi İlçe Yöneticisi Hakan Kıyak’ta ailesinden gelmeyenler yerine imza atıp oy kullanınca konu tartışmalara sebep oldu. Konuyla ilgili tutanaklar tutuldu. 

Ayrıca tutanaklara yansıyan usulsüzlükler bu kadarıyla da kalmadı. Sandığa gelmediği halde Hakan Kıyak ve Okan Kart’ın sandık başına gelmeyen bir çok üye adına imza atıp oy kullandıkları da tutanaklara yansıdı.

Konuyla ilgili tutanaklar CHP İlçe başkanlığına verilecek. Konuyla ilgili süreç CHP Merkezefendi İlçe Başkanının vereceği kararla yürütülecek.