CEPHANELİK BULUNDURAN ŞAHIS SAVCILIK KARARIYLA SERBEST BIRAKILDI

Geçtiğimiz gün Sarayköy'de yapılan operasyon sonucunda bir depo dolusu silah bulunmuş ve zanlı gözaltına alınmıştı. Cephanelik sahibi zanlı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

  • 19 Eylül 2019 - 21:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin, dün, internet üzerinden silah kaçakçılığı yapıldığı belirlenen depoya yaptığı baskında bir depo dolusu cephanelik ele geçirilmiş. Zanlı A.Ö. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI

Yakalanan silahların 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu kapsamına girmemesi nedeniyle zanlıya, 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun'a aykırı ruhsatsız satış yapması nedeniyle tüfek başına 700 liradan toplam 550 bin 900 lira idari para cezası uygulandı. Zanlı savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

SERBEST KALIRSAM YİNE DEVAM EDERİM

Zanlı A.Ö.'nün emniyette verdiği ifadeye göre sadece av yapan kişilere internet üzerinden satış yaptığı ve serbest kalması durumunda tekrar aynı işi yapacağını dile getirdiği öğrenildi.