CENGİZ ARSLAN: "2021’DE GÜZEL GEÇECEK"

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Mahalle Muhtarları, İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları ( STK ) Temsilcileri ile bir araya gelerek 2020 yılını değerlendirdi.

  • 24 Aralık 2020 - 09:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen toplantılar 3 Gün sürdü Belediye Başkanı Cengiz Arslan Belediye Başkan Yardımcısı Selma Tutgun, Meclis Üyesi Fethi Uğur eşlik etti.

PANDEMİ SÜRECİNDE İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI

Başkan Arslan 3 Günlük değerlendirme toplantısında “Pandemi sürecinden dolayı son bir yıldır hepimizin paradigması değişti. Tabi bu sürecin hizmetlerimizi aksatmaması için elimizden geleni yaptık. Pandeminin başlamasıyla birlikte mağdur olan vatandaşlarımız başta olmak üzere esnaflarımıza gerekli yardımları yaptık, hizmetleri götürdük. Maske Üretimimizi gerçekleştirerek Yine bu süreçte Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza maske ve hijyen paketi dağıttık. Türk Kızılayı ve Belediyemiz işbirliği içerisinde gıda kolisi dağıttık. Esnaflarımıza alışveriş kartı dağıttık,Faaliyetlerini durduran kiracılarımızdan işyerleri kapalı olduğu sürece kira almadık Vefa Desek Grubuna personel ve araç desteği verdik. Hala şu anda filyasyon ekibinde aracımız ve personelimiz görev devam etmektedir.

BAŞARILI BİR YILIN ARDINDAN, 2021’DE GÜZEL GEÇECEK

Çameli Belediyesi’nin pandemi sürecinde yaptığı rutin çalışmalara değinerek devam eden Başkan Arslan, pandemi’ye rağmen 2020 yatırım programlarımızı gerçekleştiğini söyleyerek, “Pandemi sürecine rağmen rutin çalışmaları yapan nadir belediyelerden biriyiz çalışmalarımız da ciddi bir şekilde devam ediyor.

YOLLARDA BAŞARI

2020 Yılı Asfalt Çalışmalarımızda Zor bir coğrafya olan Elmalı Kepir Mahallemizde 1.kat asfalt çalışmasını gerçekleştirdik.2016 yılından itibaren çalışmaların gerçekleştiği Kepir Mevkiimizde vatandaşlarımız ve araç sürücülerimiz konforlu ve güvenli bir yol sahip oldular Taşçılar Mahallesi 1.2 .kat asfalt çalışmalarımız, Güzelyurt Mahallesinde Bağlantı Yolumuz ,Kalınkoz Mahallesi, İmamlar –Belevi ara Yol,Arıkaya Pırnaz Yolu,Taşçılar Mahallesinde menfez yolumuz 1.kat ,İnönü Caddesi ve Kızılkaya Yollarımızda asfalt çalışmalarımızı gerçekleştirdik .Kilitli Parke Çalışmaları kapsamında Yaylapınar,Kalınkoz,Güzelyurt ve İlçe Merkezi olmak üzere 40.000 m2 çalışma gerçekleşti. Mahallelerimizde kumlama çalışmaları devam ederken çiftçilerimizi unutmadık Sera Yolları Kumlama Çalışmalarımızı gerçekleştirdik Karla Mücadele çalışmalarımız tüm mahallelerde gerçekleştirdik, İhtiyaç olan tüm mahallelerimize bekleme durakları yerleştirerek vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın kışın yağmur ve soğuktan etkilenmemeleri sağladık

PARKLAR KONUSUNDA HASSAS OLDUK

Çocuklar ve aileler için park konusunda da ciddi işler yaptıklarına değinen Başkan Arslan “Evlatlarımızın daha sosyal olmaları ve güzel vakit geçirmeleri için park yapımlarına önem verdik. Dekoratif parke, oyun grubu ve spor aletlerimiz revize edilmiştir. Yeşil alanlarımızın bakımları, Çocuk Parklarımızın tamiratları gerçekleşti.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ARTIK CEBİNİZDE

‘WhatsApp İletişim Hattı’ kurduk. Vatandaşlarımız istek talep ve önerilerini buradan bizlere 7/24 iletebiliyor.

HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖN PLANDA

Pandeminin başladığı ilk günlerden itibaren 31 Mahallemizin tamamında ve ilçe merkezimi olmak üzere işyerlerinde ,Mahalle Sokaklarında dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarımızı düzenli bir şekilde gerçekleştirdik devam ediyor ,Oto Terminalde ise garaja her gelen ve çıkış yapan araçlarımızı dezenfekte gerçekleşti. Yaz ayı boyunca sivrisinek ve uçkunla mücadelemiz gerçekleşti. İlçemizin Tüm Camilerinde gerekli temizlik çalışmalarımız gerçekleşti

BİRLİK OLUYORUZ, ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Engellilere, yaşlılara ve çocuklara yönelik çalışmalardan da bahseden Başkan Arslan İhtiyaç sahibi 37 vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, Aneleler gününde annelerimize çiçek, ,Hastanelerde yoğunluğu azaltmak için hastalarımıza ambulans hizmeti, Karantinada olan ailelerimize günde 2 öğün yemek yardımı gerçekleştirdik 83 vatandaşımıza hasta yatağı, Hasta Bezi olmak üzere dağıtım gerçekleşti

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK OLDUK

İlçemizde Fen Lisesini kazanan 19 Öğrencimize nakdi yardım, uzaktan eğitim gören 8 öğrencimize tablet, Uzaktan Eğitim alanında Eba Noktaları oluşturarak gerekli malzeme alt yapısını oluşturduk

TARIMA ÖNEM VERİYORUZ

Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin bereketli topraklarında çeşitli ürünlerin yetişmesi için Tarıma önem verdik Örtü Altı Sebzeciliği alanında çiftçilerimize destek verdik 160 çiftçimiz 800 dekar alanda faaliyetlerine devam ediyor toplantılar ve teknik geziler düzenledik Karakılçık Buğdayı 15 Çiftçimize 4 Ton tohumu dağıttık Çameli Fasulyesi 500kg,İlçemizde Cevizi desteklemek için Valiliğimiz Büyükşehir ve Dto işbirliği içerisinde fidan dağıtımı gerçekleşti, Çameli Fasulyesinin tescili alındı.

SOKAKLARIMIZA BELEDİYE DOKUNUŞLARI

“2014 yılından itibaren hayallerimizin ötesinde bir ilçenin yeniden inşası için yola çıktık. İlçe meydanındaki esnaflarımız ve ev sahiplerimizden estetik çalışmalar için hiçbir talep ücret alınmadı. Çalışmalarla evlerimizin ve esnaflarımızın iş yerlilerinin dış görüntü kirliliğinin önüne geçilerek ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizden tam not aldık. Boya ve restorasyon çalışmalarımız yaklaşık 3 ay sürdü. Yapılan restorasyon çalışmasına destek veren Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum 'a ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederiz.

COĞRAFİ İŞARET ALINMASI

Çameli’mizin Kökboyalarından elde edilen Çameli Kilimi ve Çameli Elmalı Mahallesi yöremize ait Çameli Elmalı Bezi ile ilgili Coğrafi işaret için gerekli başvuruyu yaparak geçtiğimiz hafta coğrafi işaret tescilini aldık. İlerleyen günlerimizde Yöremize ait Çameli Kilimi ve Elmalı bezimizin pazarlanması ile ilgili çalışmalarımız gerçekleşecektir.

TAZİYE ZİYARETLERİMİZ

Taziye Ziyaretlerine İlçe Merkezinde Polis Kırsal Mahallelerde Jandarma Refakatinde Kültür İşleri Müdürlüğü Personellerimiz Tarafından Sağlanmaktadır

2014 Haziran Yılından 23 Aralık 2020 Yılına kadar Çameli ve 31 mahallelerinde toplam: 1494 kişi vefat etmiştir.2020 yılı itibariyle Çameli ve mahallelerinde toplam 243 kişi vefat etmiştir. Corona Virüsü nedeniyle Mart Ayından bu zamana kadar Covid19 hastalığından Çameli ve Mahallelerinde vefat eden kişi sayısı 27 kişidir

ÇAMELİ MEYDANINA KAVUŞTU

İlçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük bir değer katacak olan Çameli Meydanımızda düzenleme çalışmamız kısa süre içerisinde tamamlanacak kaidemiz ilçe meydanımız güzel bir görünüm katacaktır.

DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ…

2021 de dolu geçecek Yeni yılla birlikte çalışmaların her yönüyle devam edeceğini vurgulayan Başkan Arslan Vatandaşlarımızdan kopmadan belediyecilik çalışmalarımızı yaptık. Bu süreçte sokak hayvanlarımızı da unutmuyor. Mama ikramında bulunuyoruz. Hemşerilerimizin düşüncelerinizi hep önemsedik. 2021 yılında da bu şekilde yönetim anlayışımız devam edecek. Belediyemiz ilçemizin alt yapı ve üst yapısının yanında çağ atlatacak çalışmalar için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecektir. Konuşmasının sonunda davetlerini kırmayarak programa teşrif eden Mahalle Muhtarlarına ,Stk Temsilcilerine ve Meclis Üyeleri ve Partilerin ilçe temsilcilerine teşekkür eden Başkan Arslan gelen sorularını yanıtladı.