BÜYÜKŞEHİR KARİKATÜR YARIŞMASINI ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞIDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır ulusal çapta gerçekleştirdiği karikatür yarışmasını bu sene uluslararası düzeye taşıyor. Dünyanın dört bir tarafından amatör ve profesyonel tüm karikatüristlerin katılabileceği yarışmada “İklim Değişikliği ve Organik Tarım” konusu işlenecek.

  • 24 Aralık 2020 - 09:20
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2017'den itibaren her yıl ulusal çapta düzenlediği karikatür yarışmasını bu yıl uluslararası düzeye taşıdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki teması “İklim Değişikliği ve Organik Tarım” olarak belirlendi. Dünyanın dört bir tarafındaki amatör ve profesyonel tüm karikatüristlere açık olan yarışmaya eserler online olarak gönderilecek. Karikatüristlerin www.denizli.bel.tr adresinden katılacağı yarışmaya eserlerini en geç 07 Mart 2021 Pazar günü saat 24.00’e kadar yüklemeleri gerektiği belirtildi. Birincilik (7.500 TL), ikincilik (5.000 TL), üçüncülük (3.500 TL), mansiyon (3 adet, 1.500 TL) ve 18 yaş altı (2 adet, 750 TL) olmak üzere 5 farklı ödülün verileceği yarışmaya bir kişi en fazla 3 eseri ile katılabilecek.

Şartname Türkçe ve İngilizce yayınlandı

Türkçe ve İngilizce yayınlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması'nın şartnamesine https://www.denizli.bel.tr'den ulaşılabileceği belirtilirken,eserlerin 13-14 Mart 2020'de değerlendirileceği kaydedildi. Yarışmanın sonuçlarının ise 17 Mart 2020 Çarşamba günü Denizli Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi https://www.denizli.bel.tr'den açıklanacağı belirtildi. Ödül töreni tarihinin ise ayrıca duyurulacağı kaydedildi.

Daha yaşanabilir bir dünya için

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl ulusal çapta gerçekleştirdikleri karikatür yarışmasını bu yıl uluslararası düzeye taşıdıklarını belirterek, "Tüm dünyayı tehdit eden bir sorun olarak gördüğümüz iklim değişikliği ile organik tarım konusunu karikatür sanatçılarının yorumlarıyla gündeme taşıyıp farkındalık yaratmayı ve bu şekilde insanlarımızın bilinçlenmesine katkı sağlamayı istedik. Yarışmaya katılacak tüm sanatçılarımıza başarılar dilerim" dedi. Türkiye'de iklim değişikliği eylem plannı yapan ilk belediyelerden biri olduklarını kaydeden Başkan Zolan, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadele ettiklerini vurguladı.