CENAB-I ALLAH’IN TÜRK MİLLETİNE SUNDUĞU ANLAMLI BİR HEDİYEDİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, İstanbul’un Fethi’nin 568. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 29 Mayıs 2021 - 19:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İstanbul’un Fethinin Allah’ın Türk Milletine sunduğu en anlamlı hediye olduğunu belirten Gökalp, “Bir fetih gerçekleşti ve Fatih Sultan Mehmet yalnızca bir şehri değil hem İslam dünyasının hem de İstanbul halkının gönüllerini fethetti. Derinliği ve manayı içinde barındıran İstanbul, Cenab-ı Allah’ın Türk milletine sunduğu çok önemli ve anlamlı bir hediyedir.  Karşısındaki zorluklara sığınıp kolay yolu seçerek bahane üretmek yerine zoru seçip çözüm üreten bir padişahın bugün bile birçoğumuza çılgınca gelecek, “gemilerin karadan yürütülmesi” emrini, bir dakika dahi tereddüt etmeden yerine getirmek için seferber olan bir yönetim ve ordunun azmi ile dünyada yeni bir çağ başlamıştır.  Peygamber müjdesine erme lütfuyla şereflenen Fâtih Sultan Mehmed Hân ve O’nun “güzel askerleri”nin, 568 yıl önce gerçekleştirdikleri şanlı “Fetih”in yıldönümünü gururla kutluyoruz.  Türk milleti, 1071 yılında Malazgirt Savaşı’ndan kesin bir zaferle çıkarken Anadolu topraklarını kendine vatan yapmak için sayısız şehit vermiştir. İşte 1453 yılının 29 Mayıs’ında Büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederek Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğunu kesin ve net bir biçimde bir kez daha tescillemiştir. İstanbul ve Türk coğrafyası bu dönemde maddi ve manevi olmak üzere iki fetih yaşamıştır. Maddi fetihte İstanbul’un kapıları, manevi fetihte ise bu coğrafyada yaşayan herkesin gönül kapıları Türk milletine ardına kadar açılmıştır” dedi.

“DEĞER VE KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Her Türk evladı, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığı, bu mirasın omuzlarımıza yüklediği ağır yük ve sorumluluğun bilincinde olmak zorundadır” diyen Gökalp şunları söyledi: “ Yüzyıllardır, içerden ve dışarıdan bu topraklar üzerinde oyunlar oynayan ve Türk milletini bu topraklardan silmek isteyen hainler olduğunu bilmekteyiz. Bu hainler, emellerine ulaşmak ve Anadolu coğrafyasından Türk adını silmek için her türlü yola başvurmakta, Türk hakimiyetinin rövanşını almak adına önce bu topraklarda yaşayan milletimizin gönül kapılarına kilit vurmaya, gönül gözlerini kör etmeye, birlik ve beraberliğimizi yok etmeye çalışmaktadırlar. Tüm Dünya devletlerinin iç geçirerek baktığı, Peygamber Efendimizin övgü dolu sözlerine ve duasına nail olan dünya harikası bu kentimizin değer ve kıymetini bilmeli, atalarımızdan devraldığımız gibi İstanbul’un gelecek kuşaklara tarihi zenginliklerini ve manevi huzurunu aktarabilmek için elimizden gelen gayret ve intizamı göstermeliyiz. Bu vesile ile İstanbul’un fethini ve İslam’la müşerref olmasını tebrik ediyor, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere fethin tüm askerlerini ve Anadolu’yu bizlere yurt yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, fethin 568. yılında bu fethe layık nesiller olabilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”