ÇAMELİ’NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ YÖREX FUARINDA

Geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Yöresel Ürünler Fuarı (20-24 Ekim) Antalya’da kapılarını ziyaretçilere açtı.

  • 22 Ekim 2021 - 16:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında, YÖREX kapsamında yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010'da "kriz varsa, çare de var" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, aradan geçen 10 yılda 3 bin katılımcıya ve bir milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla 20-24  Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 civarında oda ve borsa ile toplam 647 civarında katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Ceviz Ve Fasulye Çameli’nin Zenginliği Tanıtılıyor

Fuarda Başta Çameli ilçemizin zengin kaynaklarından Çameli Cevizi ve Fasulyesi olmak üzere ,Çameli Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Çameli’ ne has dokusu kilimleri dokumalar el emeği göz nuru el işlemeleri ve Çameli’nin has aramolarından yapılan sabunlar sergilenmektedir.

Başkan Arslan, "Çameli Belediyesi olarak Tarıma Önem veriyoruz Çameli’nin bereket fışkıran ekilen her mahsulün hasat mevsiminde kaliteli ürünlerin çıktığını, Cevizde 3 bin ton, ve Fasulye ise yılda 300 bin ton üretim yapılıyor Sadece ,Ceviz ve Fasulye’miz ile ile değil İlçemizde üretilen Elma, ceviz, kiraz, vişne, domates, biber, patlıcan tarım ürünlerimizin de üretimlerini attırarak gelecek Fuarlarda tanıtımı yaparak Tarım’da Marka ilçe olduğumuzu göstereceğiz 

Tek hedefimiz Tarımda Daha Güçlü Çameli’yi İnşa Edebilmek

Türkiye'nin tüm renklerinin bu fuarda b uluştuğuna dikkat çeken Başkan Arslan fuarın 20-24  Ekim Tarihleri arasında devam edecek.