ÇAMELİ'DE COŞKU 3. GÜNDE DEVAM ETTİ

Denizli'nin Çameli ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğal Sporları Festivali 3. gününde de coşku dolu geçti. Gün boyu devam eden etkinlikler kapsamında ilçe halkı keyif dolu bir gün daha geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

  • 27 Ağustos 2022 - 15:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin Çameli ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğal Sporları Festivali 3. gününde de etkinliklerle dolu geçti. İlçe halkının ve çevre ilçe ve illerden gelen katılımcılarında doyasıya eğlendiği üçüncü günde Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın öncülüğünde gerçekleşen etkinlikle taktir topladı.


MİNDER GENÇLERİN 

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğal Sporları Festivali etkinlikleri Kapsamında düzenlenen 11-12 Yaş Kategorsiinde Minder Yarışları gerçekleşti.

Çameli Paşa Deresi Mesire Alanında gerçekleşen Minder Güreşcilerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi,Pamukkale Belediyesi ,Merkezefendi Belediyesi,Sarayköy Belediyesi ,Acıpayam Belediye ve Çameli Belediyemizin Spor Kulübünün  Güreş takımı  katıldı.


Yaklaşık 110 Sporcunun katıldığı Güreşler Gün Boyunca Sürdü  Düzenlenen güreş turnuvasına ilgi büyüktü Çameli Belediyemizin Güreş Takımından 23-26 Kg Kategorisinde Muhammed Ali Akyol  3’üncü , 38 Kg Kategorisinde  Emin Sağdıç  1’inci 52 kg kategorisinde ise  Ahmet  Sevban Uzun  3^üncü  oldu Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi Başkan Arslan Çocuklarımızın yaşları küçük ama hünerleri büyük Spora önem veriyoruz desteklerimiz devam edecek Gençlerimizin başarıları da artarak devam edecektir. Yarışmaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum dedi

Minder Güreşlerine Katılan Sporculara İkramda bulunuldu.


EN İYİ DOMATES VE FASULYE SEÇİLDİ

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğal Sporları Festivali etkinlikleri Kapsamında  ‘En İyi Domates ve Fasulye Yetiştiricisi Yarışması’ gerçekleştirildi. 

Çameli Belediyesi Önünde gerçekleştirilen Yarışmada domatesler iriliği, sertliği, rengi, iç dolgunluğu, kirpik yapısı olarak değerlendirildi. Coğrafi işaretli Fasulyede ise tane standardı, lekeli durumu, şekli değerlendirildi. Domateste 13, fasulyede ise 18 kişi yarıştı. İlk 3’e giren vatandaşlara gübre desteği verildi.


Fasulye Yarışmasında 5.Numara ile  Kızılyaka Mahallesinden Melahat  Turgut birinci 15 Numara ile Kızılyaka Mahallesinden Cemil Arslan ikinci ,16 Numara ile Kızılyaka Mahallesi’nden  Ziya Arslan üçüncü oldu Domates Yetiştiriciliği Yarışmasında 11 Numara ile Yunuspınarı Mahallesinden  Mutlu Özcan Birinci ,8 Numara ile Belevi Mahallesinden  Gülistan Kandemir İkinci ,10 numara ile Yeni Mahalle’den Yasemin Aydın üçüncü oldu


EN GÜZEL BUZAĞI YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ 

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğal Sporları Festivali etkinlikleri Kapsamında En İyi Buzağı Yetiştirici Yarışmasında  Renkli görüntülerin ortaya çıktı Mahallelerden 14 buzağı, jüri tarafından boy, Görünüm , karakter ve sağlık açısından değerlendirmeye alındı. Sahiplerince süslenen buzağılar tek tek jüri önünden geçirildi.

Çameli Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarında gerçekleştirilen  etkinlikte yarışma değerlendirilmesi sonucu, Kadir Akhan’ın  ait buzağı, birinci ,Hasan Ali Akşit İkinci ,Mustafa  Turhan’ın buzağı üçüncü ,Esra Turhan 4’üncü ,Nurgül Arslan’ın buzağısı beşinci oldu Birinci olan hayvanların sahiplerine yarım altın, ikincilere çeyrek altın verilirken, üçüncü olan hayvanların sahiplerine de hayvanlarına vermeleri için yem dağıtıldı.


Yarışmada dereceye giren Birinci’ye 15 çuval yem İkinci’ye 10 çuval yem Üçüncüye  5 çuval yem Dördüncü ’ye  3 çuval Beşinci ’ye 3 çuval ve yarışmaya katılan herkese birer çuval yem verildi  Ödülleri Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan verdi 

 En Güzel Buzağı Yarışması' Etkinlikte katılımcılara Pilav ve Ayran ikram edildi.

Birinci olan  besici Kadir Akhan “Mahallemizde  besicilik yapıyoruz. Hayvancılıkla uğraşıyoruz. buzağımız yarışmada birinci oldu. Çok mutluyum, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


GENÇLER KOLPA İLE ÇOŞTU 

Çameli Belediyesi  sevilen Rock grubu "Kolpa"yı Çameli'lilerle buluşturdu. 

Konser öncesi ünlü sunucu ve şovmen Aysunum, cep telefonu ışıklarıyla alanı  dolduran seyircilere yaptırdığı şovlarla renkli görüntüler oluşturdu.  


Çameli  Otogarı Alanında  düzenlenen Kolpa  konserine Çameli  halkı yoğun ilgi gösterirken, Kolpa grubunun sahneye çıkmasıyla coşku doruğa çıktı. Binlerce kişinin katıldığı konserde Kolpa grubu, birbirinden güzel şarkılarıyla gençlik konserine katılan 7'den 70'e herkesi coşturdu.

Konserin sonunda Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından grup adına Barış Yurtçu'ya bir plaket takdim edilirken, Başkan Çameli  gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirtip onlar için en güzel çalışmaları ve hizmetleri vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.