BÜYÜKŞEHİR'DEN SUYA İNDİRİM!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli halkına verdiği su tarifelerinde indirim sözünü yerine getirdi. DESKİ Genel Kurulu’nda alınan karar ile suda %40’a varan indirim yapıldı.

  • 17 Mayıs 2024 - 00:33
  • Son Güncelleme : 17 Mayıs 2024 - 00:35

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan bir müjde daha geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kent genelinde içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 40’a varan oranda indirime gidecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, içme suyu ücretlerinde yapacakları indirimin müjdesini Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı'nda verdi. Başkan Çavuşoğlu, yönetim değişikliği sonrası karşılaştıkları mali tablonun ağır olduğunu ancak verdikleri sözü yerine getirmek için içme suyu ve atıksu ücretlerinde birinci kademede %30, ikinci kademede ise %10 indirime gideceklerini belirtti. 

"Verdiğimiz sözlerin arkasındayız"

Başkan Çavuşoğlu konuşmasında, "Denizli halkının vicdanına sesleniyorum. Öyle bir ağır mali tablo ve bütçeyle karşılaştık ki, karşılaştığımız bu tabloya, ağır borç yüküne rağmen hiçbir sözümüzden vazgeçmeyeceğiz. Bu şehri yeniden kalkındıracağız. Yapılmayan hizmetleri de yapacağımızdan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Biz verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız" dedi. 

İndirim miktarları

1 Haziran itibariyle "konut" abonelerinden birinci kademe (0-12 m³ için) uygulanan su ücreti, 21 lira 797 kuruştan 15 lira 258 kuruşa, atık su ücreti 10 lira 895 kuruştan, 7 lira 629 kuruşa indirildi.