BU REZALETİN BİR AÇIKLAMASI VAR MI?

Denizli'de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaşanan şiddetli yağış sonrasında zemin katlar su altında kaldı. Belediye yetkilileri su baskınını önlemek için önlemler aldı ve girişlere kum torbaları yerleştirerek dışarıdan gelebilecek suyun girmesini engellemeye çalıştı. Ancak, bu durumun yanı sıra zemin katta bulunan depremzedeler için toplanan yardımların su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldiği görüldü.

  • 02 Haziran 2023 - 21:32
  • Son Güncelleme : 03 Haziran 2023 - 00:41

Denizli, yaklaşık 4 gündür şiddetli yağışların etkisi altında zor günler geçiriyor. Akköy mahallesinde yaşanan sel felaketi sonrasında büyük maddi hasarlar meydana geldi ve birçok hayvan telef oldu. Şehir merkezi de şiddetli yağışlardan etkilendi, sokaklar ve caddeler adeta göle dönüştü. Yağışın ardından bazı yollar çöktü ve araçlar mahsur kaldı. Yağış sonrasında ise tepkiler, altyapı projeleriyle tanınan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirildi.


Bugün haber merkezimize ulaşan fotoğraf ve videolarla Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde de büyük sıkıntılar yaşandığı gözlendi. Belediye ekipleri su altında kalan zemin katı boşaltmak için çalışmalar yaptı ve dış girişlere kum torbalarıyla barikatlar oluşturdu. Ancak, depremzedeler için toplanan ve henüz gönderilmemiş olan kolilerin zarar görmesi büyük şok yarattı.


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden resmi bir açıklama henüz gelmemiş olup, hasarın boyutu merak konusu haline gelmiştir. Aynı zamanda, depremzedeler için toplanan kolilerin neden deprem bölgesine gönderilmediği sorusu da gündemde yer almaktadır.