BMU İNTCOMM BAŞKANI UMUTCAN HAZAR, GES VE RES PROJELERİNİN GELECEĞİNİ VURGULADI

Denizli iş dünyasının en genç isimlerinden olan Umutcan Hazar, Avrupa ülkeleriyle gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak Güneş Enerjisi Santrali (GES) ve Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) konularına odaklandı. Genç iş adamı, Türkiye'de vatandaşların özellikle GES konusunda desteklenmesi için gerekli adımların atılmasının en büyük arzusu olduğunu belirtti.

  • 03 Haziran 2023 - 16:27
  • Son Güncelleme : 03 Haziran 2023 - 16:56

BMU İntcomm Yönetim Kurulu Başkanı Umutcan Hazar, geleceğin GES ve RES enerjilerine dayandığını ifade etti. Hazar, "GES projeleri, güneş enerjisinin yenilenebilir bir kaynak olması nedeniyle çevre dostu enerji üretimini sağlar. Fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunur" diyerek Türkiye'nin de bu konuda vatandaşları teşvik edebileceğini söyledi.


Genç iş adamı Hazar, şunları söyledi:

"Şirketimiz, pazarlama faaliyetlerini özellikle yenilenebilir enerji üzerinde yoğunlaştırmıştır. Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermek büyük bir avantajdır, ancak bu faaliyetleri kendi ülkemizde de gerçekleştirmek istiyoruz.

Özellikle Ukrayna-Rusya savaşı ardından yaşanan enerji krizi, ülkemizde dışa bağımlılığın azaltılması için önemli adımların atılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle politik ve bürokratik makamların dikkatini çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak en büyük önceliğimiz olmuştur."