BOZKURTLU KADINLAR İZMİR GEZİSİNDE

Bozkurt Belediyesi, kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü unutulmaz kılmak için harekete geçti. Belediye, İzmir'e bir gezi düzenledi ve kadınları Şirince'nin eşsiz mimarisi ve tarih kokan sokaklarıyla tanıştırdı. Gezinin ikinci durağı ise tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı oldu.

  • 10 Mart 2023 - 18:45
  • Son Güncelleme : 10 Mart 2023 - 18:47

Bozkurt Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi Üyeleri, Kadın Belediye Personeli ve Bozkurtlu kadınların yer aldığı bir İzmir gezisi düzenledi. Gezide Bozkurtlu Kadınlar Şirince’nin dar ve tarih kokan sokakları ile tanıştı. Düzenlenen gezide Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’te kadınlara eşlik etti. 

Bozkurt Belediyesi, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadınları unutulmaz bir geziye çıkardı. Geziye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, kadınların bu özel gününü unutulmaz kılmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bozkurtlu Kadınlar ile gezi düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediğimiz bu gezide sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kadınların toplumsal yaşamda daha fazla yer alması ve emeğinin değerinin anlaşılması adına önemli bir adım attığımıza inanıyorum. Kadınlarımız, üretim sürecinde aktif rol almaları ve yönetimde daha fazla yer almaları açısından son derece önemlidir. Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi üyelerimiz, bu konuda öncü olmaları ve başarılı bir şekilde çalışmaları ile bizi gururlandırıyorlar.” diye konuştu.

Çelik konuşmasının devamında, “Şirince ve tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek, İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulduk. Ayrıca, Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi üyelerimizin rol aldığı belgesel film gösterimi de bizler için son derece önemli bir deneyimdi. Bu etkinlikle birlikte, kadınlarımızın emeğinin değerinin daha iyi anlaşılması ve toplumsal yaşamda daha aktif rol almaları için bir kez daha farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Kadınlarımızın üretim sürecine katılımının ve yönetimdeki yerlerinin artması, toplumsal kalkınmamız için son derece önemlidir” dedi.

Bozkurt Belediye Başkanı son olarak geziye katılan tüm kadınlara teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Günü’nü kutladı.