BİR KIZILAY SKANDALI DAHA: ÇİVRİL’DE KIZILAY SİYASETE ALET OLDU

Denizli Çivril İYİ Parti İlçe Başkanı, Çivril Belediye Meclis Üyesi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren, Haberci Kuş’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • 18 Nisan 2023 - 18:58
  • Son Güncelleme : 19 Nisan 2023 - 03:31

Deprem felaketini yaşadığımız günlerde çadır ve konserve satması nedeniyle eleştirilerin odak noktasında olan Kızılay’a eleştirilerin devam ettiğini söyleyen Koray Eren, ramazan etkinliklerinde AK Parti’nin yaptığı iftar programlarına alet olduğunu iddia ettiği Kızılay’ı asli vazifesini gerçekleştirmesi konusunda uyardı.

KIZILAY ASLİ VAZİFESİNİ YERİNE GETİRSİN!

Başkan Eren: "Belediyemiz her sene Kızılay, belediye ve hayırseverler iş birliğiyle iftar yemekleri düzenlemektedir. Ancak malesef ki bu yılda seçimlere denk gelmesi münasebetiyle biraz daha seçim organizasyonu gibi kullanıldı. Düzenlenen iftarlarda Kızılay görevlileri, deprem çalışmalarında yer almak yerine yemeklerin dağıtımında kullanıldı. Verilen her iftar yemeğinde AK Parti İlçe Başkanı, AK Partinin gençlik ve kadın teşkilatları yemek dağıtımının başında bulunmaktalar. Biz bu konudan rahatsız oluşumuz ve vatandaşların yine bu konuda olan şikayetleri nedeniyle söz konusu konuyu dile getiriyoruz. Kızılay’ın, büyük deprem felaketinin ardından o bölgede görevini yapmasını, insanların yaşadığı susuzluğu ve açlığı gidermesini, çadır sorunlarını çözmesini istiyoruz. Yani Kızılay asli vazifesine geri dönmeli kuruluş amacına hizmet etmeli. Siyasi bir malzeme olarak kendini kullandırmamalı diye düşünüyoruz. 


AK PARTİLİ CAHİT ÖZKAN’IN KARDEŞİ İLÇENİN KIZILAY SORUMLUSU ÇIKTI

Yemekler Kızılay’ın aşevinde pişiyor. Dağıtımında Kızılay personelleri görev alıyor. Kızılay bu organizasyonun tamamen içerisinde. Bizim daha önce Çivril ilçemizde Kızılay şubesi bulunmaktaydı. Üye sayısındaki azalma nedeniyle bu sivil toplum kuruluşu bir temsilciliğe yani atama bir sorumluluğa düşürüldü. Açıkladığımız husustaki asıl sorumlu da  aynı zamanda AK Parti Milletvekili Cahit Özkan’ın kardeşi olan Kızılay sorumlusu olarak ilçe teşkilatının başında bulunan kişidir. Bu bakımdan anılan şahşım biraz daha AK Parti organizasyonlarına alet olduğu düşüncesindeyiz. 

ÇİVRİL’İN PARASI ÇİVRİL HALKI İÇİN HARCANSIN

Tüm Çivril halkının parasıyla, belediyeden geçen sene 1 milyon 197 bin TL gibi bir rakam Kızılay’a aktarılmış. Bu yıl enflasyon rakamlarına bakacak olursak bu rakam 3 milyon Türk Lirasını bulabilecektir. Bu para tüm Çivrillilerin parası. Burada AK Partilisi de var, MHPlisi de var, Cumhuriyet Halk Partilisi de var. Tüm Çivril halkının parasını sadece tek bir parti için kullanılmasını uygun görmüyoruz." dedi.