BELEDİYE İŞÇİLERİNİN ÜCRET KAYBINA İLK TEPKİ EMEP'TEN GELDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş yöneticileri el ele vererek belediye işçilerinin alacağı zam oranını düşürdü. Açıklama yapan EMEP, işçilerin cebinden çalınan ücrete tepki gösterdi.

  • 19 Mart 2024 - 21:08
  • Son Güncelleme : 19 Mart 2024 - 21:11

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş arasında imzalanan ek protokol işçilerin alacağı zam oranını düşürdü. Evrensel Gazetesi'nin ilk sayfa haberinin gösterildiği eylemde Emek Partisi Denizli İl Örgütü işçilerin cebinden çalınan ücrete tepki gösterdi.

 

Emek Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Göçer ve EMEP Denizli İl Başkanı Havva Meşe, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. Evrensel Gazetesi manşetinin döviz olarak kullanıldığı açıklamada EMEP İl Başkanı Havva Meşe, "Emek Partisi olarak ne seçim öncesi ne de seçim sonrası işçinin cebinden çalma cüretini gösterenlere rahat vermeyeceğiz" dedi.

 

Osman Zolan'ın önceki yerel seçimlerdeki '258 Vizyon proje' kitapçığına atıf yapan Meşe, "AKP’li adaylar çoğunluğunu yerine getirmediği gibi bu seçim işçinin cebine el atma cüretini gösterdi. Sendikal bürokrasi tarihinde ‘Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle’den sonra en büyük işçi düşmanı hareketlerden biri denebilir. AKP’nin seçim önü de olsa işçinin sofrasından çalmaya cesaretlendiren burjuva muhalefetin karşısında nasılsa Denizli’de rahatım diyedir" ifadelerini kullandı. Yapılan ek protokolün 187 kadrolu işçiyi ilgilendirdiği ve 4 bin civarı taşeron işçinin durumunun daha vahim olduğunu dile getiren Meşe, taşeronu bitireceği vaadi veren AKP'nin kadrolu işçi sayısını düşürerek iştiraki şirketler eliyle taşeron sömürüsünü sürdürdüğünü söyledi.

"MAĞDURİYETLERDEN KURTULMANIN YOLU ÖRGÜTLÜ MÜCADELE"

Mağduriyetlerden kurtulmanın örgütlü mücadeleden geçtiğini belirten Meşe, tüm emekçilere mücadele çağrısı yaptı. Meşe işçilerle halkın genel taleplerinin ortak olduğunu belirterek şunları söyledi; "İşçilerin talepleriyle genel halk taleplerini birleştirip ortak mücadeleye giriştiğimiz ölçüde bu cendereden çıkabileceğiz. Seçimleri ve sonrasını kazanmanın yolu böylesi bir mücadelen geçiyor. Emek Partisi olarak emeğin, emekçilerin çıkar ve hakları için mücadelemizi sürdürürken tüm emekçilere çağrımız bu mücadeleyi birlikte büyütmektir."

 

EMEP ADAYI GÖÇER: İŞÇİLERİN SESİNE SES OLMAK İÇİN ADAY OLDUM

İl Başkanı Meşe'nin ardından Emek Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Göçer açıklama yaptı. İşçilerin yaşadığı bu kayıptan hem AKP'li belediye hem de Hizmet-İş sendikasının sorumlu olduğunu söyleyen Göçer sözlerini şöyle sürdürdü: "Adaylığımın sebebi tam da budur. İşçilerin taleplerine mücadelelerine ses olabilmek. 32 yıl TEDAŞ ve AYDEM’de çalıştım, sendika yöneticiliği yaptım. İşimi daima hakkıyla yaptığım gibi bir sendikacı olarak da daima işçilerin hakkını savundum. Şimdi de yerel seçim sürecinde işçilerin sesine ses olmak için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum."

 

"BELEDİYE DE SENDİKA DA HESAP VERMELİDİR"

Kentin her sokağında işçilerin emeği olduğunu dile getiren Göçer, "Sermaye partilerinin adayları, işçileri 5 yılda bir bile anmıyor. Biz diyoruz ki 5 yılda bir değil her gün söz hakkımız olsun. Emek kenti Denizli’yi emekçiler yönetsin! Belediye işçilerinin yaşadığı bu mağduriyetin hesabını seçim olsun olmasın AKP’li belediye de orada yetkili sendika da vermelidir. İşçilerin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Ancak işçilere çağrımız bu mücadeleyi gelin birlikte büyütelim. Sendikalı olmak da yetmiyor. Örgütlü mücadelede birleşelim, birlikte yönetelim" ifadelerini kullandı.

 

"İŞÇİLERİ YOK SAYMANIN KANITI"

Son olarak işçilere örgütlü mücadele çağrısı yapan Göçer, "Seçim öncesi olmasına rağmen iktidar partisinden olan belediyenin bu tavrı işçileri yok saymanın bizi görmezden gelmenin kanıtıdır. Emek kentini emekçilerin yönetmesinin yolu örgütlü mücadeleden geçiyor" dedi.