BAZI KADINLAR EYLEM YAPTI BAZI KADINLAR İZLEDİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele gününde, kadınlar birlikte güçlü platformunun düzenlediği eylemde bir araya gelen kadınlar kadına karşı şiddete tepki gösterdi.

  • 25 Kasım 2020 - 21:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kadınlar Denizli’de, kadına yönelik şiddeti sloganlarla protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Candoğan’da bir araya gelen kadınlar adına açıklamayı Ebru Koç Acar yaptı.

Acar, kadınların dünyanın dört yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten kapitalizme karşı isyanı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının gücüyle, itirazlarını duyurmak için yine alanlarda olduğunu dile getirdi. Kadınların eylemine erkeklerden de destek geldi. Bazı kadınlar ise eylemi polis çemberinin dışından izlemekle yetindi.

"DÜNYADA HER GÜN EN AZ 137 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR"

"İsyandayız çünkü; dünya genelinde her gün en az 137 kadın, en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor! İsyandayız çünkü; her üç kadından biri yakın aile fertlerinden biri ya da eski eşi tarafından fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor" diyen Acar "İsyandayız çünkü; her yıl 12 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor ve milyonlarca kadın sıradanlaştırılan erkek şiddeti tehdidiyle yaşamaya zorlanmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kayyumlar marifetiyle gasp edilen belediyelerin kadın birimlerinin kapatıldığını hatırlatan Acar, İstanbul sözleşmesi ve 6284 gibi yaşam güvencesi sayılabilecek kazanımların yok edilmek istendiğini belirtti.

"MÜCADELEYİ BÜYÜTÜRSEK KAZANACAĞIMIZI BİLİYOR, VAZGEÇMEYECEĞİZ!

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” demek için sokaklarda olduklarını ifade eden Acar "Her türlü yasağa ve baskıya rağmen ''Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz'' demek için sokaklardayız! Binbir emekle elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmak için sokaklardayız! Bir kişi daha eksilmemek için sokaklardayız! "Ev işi kadın işidir" diyen ataerkiye karşı bakım hizmetlerinin toplumsallaştırılması için sokaklardayız! Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve vazgeçmiyoruz" dedi.