BAŞKANLARDAN 8 MART MESAJLARI

Denizli protokolünden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları...

  • 08 Mart 2021 - 04:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Zolan’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Doğumdan, ölüme kadınların hayatın merkezinde olduğunu ve pek çok güzelliğin yaşanmasının kadınlar sayesinde gerçekleştiğini belirten Başkan Zolan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Kadınlar bizim her şeyimiz. Bizlerin baş tacı; annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımız ve ömrümüze mana katan varlıklardır. Geçmişimizden bugüne dek milletimizin var olmasında büyük rol oynayan, Fatma Yıldız’dan Şerife Bacı'ya, Hayme Hatun'dan, Nene Hatun'a, kadar bugünlere gelmemizde büyük kahramanlıklar gösteren tüm kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

BAŞKAN DOĞAN’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı yayımladı. Başkan Doğan, “Kadınların hem yerelde hem de uluslararası alanda gerçekleştirmiş olduğu tüm mücadelelerin ürünüdür 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Amerika’da dokuma işçisi kadınların ayrımcılığa, haksızlığa ve fazla çalıştırılmaya karşı gösterdiği tepki ve mücadele ile başlayan ve dünyadaki tüm kadınların büyük önem vererek andığı sınırları aşmış uluslararası bir gündür 8 Mart. Çalışan, hayatı güzelleştiren, hayata farklı açıyla bakan kadınlarımızın birlik ve mücadele gününü ülkemizde şiddet, cinayet, tecavüz, taciz ve mağduriyet olaylarının gölgesinde anıyoruz. Kadın ile erkeğin eşit olduğu her ülkede yaşam kalitesi ve gelişmişlik düzeyi yüksektir. Kadına değer vermeyen, onu hor gören ve yok sayan ülkeler ise geri kalmaya mecburdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ile kadınlarımıza o dönemde birçok hak tanımıştır. Ve bu sayede kadınlarımız toplumsal, siyasal ve sosyal hayatta ülkemizin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara göstermiş olduğu önemi, bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak gösteriyoruz. Merkezefendi’de kadınların ve çocukların önceliği, pozitif ayrımcılığı var. İlçemizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz, bunun için söz veriyoruz. Kadınların karşılaştığı şiddetin, cinayetin, tacizin ve tecavüzün ortadan kalktığı, kadınlarımızın sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alanda elde ettikleri başarılarla, katkılarla anıldığı bir hayat, bir dünya diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Belediye olarak kadınlarımızı hem iş hayatında, hem de sosyal yaşamda desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesaj yayımladı. “8 Mart tüm dünyada, kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerinin dile getirildiği çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır” diyen Örki, “Türk toplumunda kadına verilen değer her zaman çok büyük oldu. Cumhuriyetimizin kuruluşundan, günümüze kadar ülkemizde kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda etkin bir rol üstlenerek, her alanda başarılı çalışmalara imza atarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamışlardır. Pamukkale Belediyesi olarak bizler de her zaman kadınlarımızın yanında yer alarak, kadınlarımızın aktif iş hayatına dahil olabilmeleri önemsedik. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için belediyemiz bünyesinde ücretsiz olarak birçok branşta kurslar açtık, açmaya da devam ediyoruz. Kadınlar gününde bir kez daha vurgulamak isterim ki; Pamukkale Belediyesi olarak kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddetin karşısındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; kahraman Türk kadını yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizdeki kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık: “Türkiye’de kadın olmak zor, ama kadın ölmek kolay”

Siyasi parti il başkanlarının içinde Denizli’nin tek kadın il başkanı olan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir basın açıklaması yayınladı. Akışık, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Veda hutbesinden ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ diye seslenirken, ‘Sizin en hayırlınız kadınlara karşı en iyi davrananınızdır’ buyururlarken son yıllarda giderek artan kadına şiddet eğilimleri dayanılmaz ve yürek yakan bir hale gelmiştir.

Aslında yapılması gereken çok basit şeyler var. Kadınları öldürmeyeceksiniz, dövmeyeceksiniz, sövmeyeceksiniz, yermeyeceksiniz, yargılamadan anlamaya çalışacaksınız. Göreceksiniz o zaman kadının elinin değdiği her şey güzelleşecektir. Kadınlar hepimize bir anne, evlat, kız kardeş, hayat arkadaşı, can yoldaşı, bir dost olmuştur. Hayatımızın her alanında, işimizde, aşımızda, gönlümüzde, ruhumuzda, dünümüzde ve yarınımızda vardır, var olmaya devam edeceklerdir. Kadınlar insanlık tarihinin yorulmak bilmeyen emekçileri, karşılıksız sevgileri sabır ve merhametleriyle hayatlarımıza şekil veren en değerli varlıklardır. Kadınlara gereken ilgi ve alakayı gösteremeyen, eğitemeyen, layık olduğu değerleri veremeyen toplumlar gelişemez, huzurlu ve mutlu olamazlar. Ailenin en temel direği olan kadınlara toplum içinde hak ettiği değeri ve kıymeti vermeyen bir ülkede hiçbir şey bir adım dahi ileri gitmemiştir. Toplumun en temel taşı olan kadınlara yönelik günden güne artan şiddet eğilimlerini her gün haberlerde görüyor, her gün hayatını kaybeden başka bir kadının arkasından üzülüyoruz. Ülke olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanırken, iki gün öncesinde 2 kadın cinayeti işlenmiş, bir kadında çocuğunun gözü önünde öldüresiye dövülmüştür. Her gün bir önceki gün ölen kadınlarımızın ismini unuttuğumuz ‘Türkiye’de kadın olmak zor, ama kadın ölmek kolay’ olmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara yönelik şiddetin nedenleri bir an önce araştırılmalı, gereken önlemler vakit geçmeden alınmalıdır. Kadınlarımızın maruz kaldığı tüm kötülükler toplum olarak hepimizin en büyük ayıbı olarak görülmeli, yapılan yanlışlardan bir an önce vazgeçilmelidir.

Kadına şiddeti en aza indirgemenin tek yolu yetişkinler için caydırıcı ve işleyen yasalar, çocuklar için ahlaki değerler eğitimidir.” açıklamalarını yaptı.

Başkan Tefenlili’den Kadınlar Günü Mesajı

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili kadınların toplum için önemine dikkat çekerken, kadına yönelik şiddetin son

bulmasını temenni etti.

Kadınların toplumun temel taşı olduğunu kaydeden Başkan Tefenlili, kadınların siyaset ve ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında daha çok yer alması gerektiğini söyledi. Başkan Tefenlili mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “Toplumumuzun kalkınmasında büyük bir öneme sahip olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en samimi, içten duygularımla kutluyorum. Onların ellerinin değdiği her şeyin daha güzel olduğunu görüyoruz. Kadınların ekonomide, siyasette, sosyal hayatta daha çok yer alması için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Tarih boyunca kadınları başının üstünde tutan bir millet olarak onlara uygulanan şiddetin son bulması için de gayret göstermeli, kadın şiddetine yönelik farkındalığı arttırmalıyız. Bu duygu ve düşencelerle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, toplumumuzu ve hayatımızı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü bir kez daha tebrik ediyor, onlara hayatları boyunca mutluluklar diliyorum”.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Babadağ Belediye Başkanı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Atlı açıklamasında “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda kadınların yaşam ve özgürce karar verme hakkını savunduğu bir gündür.

Eşitlik talebiyle sürdürülen hak arayışı, binlerce kadının canına mal olmuştur. Ne yazıkı ki ülkemizde son üç yılda 1214 kadın, sadece Ocak 2021’de ise 24 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. İşte bu nedenle 8 Mart gerçek anlamda bir hak arama ve bunu en yüksek sesle dile getirme günüdür.

İşin, emeğin ve başarının cinsiyetlerle sınırlanamayacağını, anneliğin bunların hiçbirine engel olmadığını bilen bir birey olarak, kadınların hâkli taleplerini destekliyorum!

Ülkemizde Cumhuriyet’in sağladığı haklarla kadınların ve erkeklerin arasındaki eşitliğinin güvence altına alınmasına yönelik büyük adımlar atılmıştır. Aradan geçen onlarca yılda ise bu konuda önemli bir aşama kaydedilmemiştir.

Günümüz siyasetine düşen görev eşit vatandaşlık temelinde kadınların haklarını korumak ve bu hakları teslim etmektir. Bu kapsamda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un, imzacısı olduğumuz Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’nin en önemli dayanaklarından biri olan İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaktır.

Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

GÖKCE'DEN 8 MART MESAJI

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Tüm kadınların gününü kutlayan Gökce herkesi kadın haklarını savunmaya davet etti.

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Gökce mesajında “Bugün dünyanın dört bir tarafında kadınlar günü kutlanıyor. Ülkemizde kadınlar günü kutlanması gerekirken bizler kadın haklarını, eşitlik mücadelesini düşünmek zorunda kalıyoruz. Hayatımızın her alanında kadınlar en büyük yükü omuzlarında taşırken, her zaman en çok ezilen de kadınlarımız oluyor. Kimisi ana, kimisi eş, kimisi kızımız olan kadınlarımız şiddet, taciz, tecavüz ve emek sömürüsü ile karşı karşıya kalıyor. Ülkemizde kadın haklarını güvence altına alması gereken yasalarımız sümen altı edilirken, kadınların yaşam haklarına saldıranlar iyi hal indirimi, tahrik indirimi gerekçeleri ile açıklaması zor cezalar alıyor hatta kimi zaman salıveriliyor.

Tüm bu duruma karşı kadınlarımız kendi güçlerinin farkında olarak hayatımızın her alanında var olma mücadelesi vermeye devam ediyor. Cinsiyetçi politikaların karşısında durarak hem çocuklarımızın geleceği hem de kendi gelecekleri için fedakarca çaba gösteriyor.

Toplumumuzun mihenk taşlarından olan kadınlarımızın yaşam, çalışma koşulları en yakın zamanda iyileştirilmeli ve devlet güvencesi ile güvence altına alınmalıdır. Siyasetçilerimiz cinsiyetçi söylemleri bir kenara bırakarak; evde, eğitimde, işyerinde, kürsülerinde kadın erkek eşitliğini savunmalıdır. Bir kadın hareketinin sonucu olarak partimizde de eşitlik politikasına uygun olarak hareket ediyoruz ve İYİ kadınların yapabileceklerini topluma gösteriyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.