BAŞKANLARDAN 1 MAYIS MESAJLARI

Denizli protokolü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı mesajlar yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 30 Nisan 2022 - 18:38
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Osman Zolan'dan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, "Şehrimizin kalkınıp gelişmesi, yarınlara daha güvenle bakabilmesi için tüm mesai arkadaşlarımızla beraber omuz omuza olmaya, hep birlikte taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz inşallah” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışanın hakkının alnının teri kurumadan verilmesinin kutsal sayıldığı bir inancın mensubu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Osman Zolan, üreten, emek sarf eden, gecesini gündüzüne katan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Tüm dünyada, işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getirip çözümüne yönelik görüşlerin tartışılmasına vesile olan 1 Mayıs’ın mukaddes bir güne tevafuk olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Ramazan Bayramı arifemizde 1 Mayıs’ı da kutlayacağız. Bu özel günün Denizli’mizde, ülkemizde ve tüm dünyadaki çalışanlara güzellikler getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Denizli’ye kazandırılan hizmetlerin en büyük mimarlarının emekçiler olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Şehrimizin kalkınıp gelişmesi, yarınlara daha güvenle bakabilmesi için tüm mesai arkadaşlarımızla beraber omuz omuza olmaya, hep birlikte taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz inşallah. Bir ve beraber olduğumuz sürece daha iyiye ve güzele kavuşacağız. Bu vesilelerle emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde önemli rol oynayan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 1 MAYIS MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, bu günün emekçilerin çalışma koşulları açısından öneli bir farkındalık günü olduğunu belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. “Emeğin istisnasız karşılık bulması demokrasinin bir gereğidir” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Alın teri dökerek, emek harcayan, evine ekmek götüren emekçilerimizin günü kutlu olsun” dedi. Başkan Örki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında şu görüşlere yer verdi; “Biz milletçe emek vermeyi, paylaşmayı her zaman önemsemişizdir. Alın teri dökmek, ailemize haram lokma yedirmemek kavramları da bu önemden çıkmıştır. 1 Mayıs günü de emek veren, alın teri dökenlerin günüdür. Tüm dünyada işçi ve emekçilerin bayramı olarak kutlanan bugünün daha adil şartlarda çalışma ortamı sağlamak adına farkındalık oluşturmak istenmektedir. Zaten, emeğin istisnasız karşılık bulması demokrasinin bir gereğidir. Ülkemize baktığımızda, devletimizin bu konuda çok iyi şartlar geliştirdiğini, işçi ve emekçinin hakkını koruduğunu görüyoruz. Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık ilçesi olan Pamukkale’miz de, işçi ve emekçi potansiyeli yüksek. Pamukkale Belediyesi olarak da, hükümetimizin politikalarını destekleyici bakış açısıyla, her zaman emekçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum”.


BAŞKAN DOĞAN’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduklarını söyledi. Başkan Doğan, “Alın terinin sembolü olan 1 Mayıs, çalışanların birlik, emek ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs demokrasi ve güvenli bir geleceğin sembolüdür. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, özellikle emeğin ve emekçinin dayanışması, çalışma hayatının sorunlarının irdelendiği, demokrasi kültürünün, sevginin, barışın yeşerdiği bir bayram olarak hafızalarda yer etmiştir. Tarih boyunca verilen tüm mücadelenin, emeğin, yıllar sonra başarıya ulaşma yolunda yılmadan, yorulmadan ilerleyip, milyonlar tarafından benimsenmiş, mücadeleden dönülmemiş olması çok kıymetlidir. Sınıfsız, sömürüsüz, herkesin doyduğu, eşit ve iyi koşullarda sağlık ve eğitim imkânlarından faydalandığı, çocukların çalışmayıp okula, oyuna gittiği bir dünya, tüm insanlığın ihtiyacıdır. Merkezefendi Belediyesi olarak, işçisiyle, esnafıyla, memuruyla, her sektörden tüm emekçi çalışanlarıyla birlikte daha güzel mutlu yarınlara el ele, tek yürek yürümek en büyük amacımızdır. Üreten, paylaşan, demokrasisi daha gelişmiş, hak ve özgürlük almayışı daha zenginleşmiş, geleceğe umutlu bakan bir Türkiye Cumhuriyeti içinde, daha nice 1 Mayısları kutlamayı temenni ediyor, güzel bir dünya umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin birlik ve dayanışma inancıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ nü kutluyorum. 1 Mayıslarda ve nice emek mücadelesinde yitirdiğimiz tüm barışçı ve özgürlükçü insanlarımızı rahmetle anıyor, emeğe saygılı bir gelecek umuduyla tüm işçi ve emekçilerin haklı mücadelesini selamlıyorum. Yaşasın 1 Mayıs!” dedi.


BAŞKAN ERDOĞAN, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLADI:

“EMEKÇİLERİMİZ, ÜLKEMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN ASIL MİMARLARIDIR”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Başkan Erdoğan, “Ekonomimizin neferleri olan işçilerimiz, daha fazla üreterek şehrimizin gelişmesine daha büyük katkı sağlayacaktır. Daha da güçlü bir Türkiye’nin mimarı emekçilerimiz olacaktır. İşçimizin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle nice mutlu ve sağlıklı yıllar geçirmelerini diliyorum” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan’ın yazılı mesajında şu görüşler yer aldı: “Emekçilerimiz, her geçen gün daha da büyüyen ülkemizin asıl mimarlarıdır. Ülkemizde tarımdan savunma sanayimize kadar birçok sektörde yerli ve milli üretim için işçilerimizin döktüğü alın teri ile emekleri, yarınlarımız için güvencemiz, geleceğe yapılan en büyük yatırımımızdır. Ülkemizin ve milletimizin refahı için, üretmek ve ihraç etmenin ne derece önemli olduğunu, salgın sürecinde bir kez daha gördük, yaşadık. Her üç kişiden birinin çalışan ve üreten; her üç emekçisinden birinin kadın olduğu Denizli’miz, emek yoğun sektörleriyle ülkemizin amiral gemisinde yer alan öncü, girişimci ve örnek sanayi şehirlerindendir. Gerek üretimde gerekse ihracattaki başarılarımızın, üst üste gelen tarihi rekorlarımızın asıl sahipleri ise işçilerimizdir. Hepsine, iş dünyamızı her geçen gün daha da yükselten, gelecekte de çok daha yukarılara taşıyacak üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bayram tadındaki daha nice 1 Mayısları, işvereni işçisiyle barış ve dayanışma içinde birlikte görmeyi temenni ediyorum. Onların, özellikle de pandemiye rağmen işinin başında kalan ve ekonomimizin kahramanları olan, sektörlerindeki takdire şayan çabalarıyla yaşamımızı kolaylaştıran hizmet ve sağlık emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle huzur ve sağlık içinde nice mutlu yıllar geçirmelerini diliyorum.”


Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Emek ve dayanışmanın kıymetinin pandemi dönemi ile birlikte bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, "Bu nedenle dökülen her damla alın terinin kıymetini biliyoruz. Daha mutlu, eşit şartlarda ve hakça bir yaşam için emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bütün toplumlar bilgileri, becerileri ve emekleriyle toplumu ileri taşıyan emekçilerin omuzlarında yükseliyor. Emeğini ortaya koyan, hakça yaşam için çalışan ve mücadele eden tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum. Emeğin olduğu her alanda, daha güzel bir gelecek için alın teri döken tüm emekçiler ile sağlıklı günlerde kutlayacağımız 1 Mayıslarda buluşmak dileğiyle. Emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olan 1 Mayıs kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs" dedi.


Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 1 Mayıs İşçi Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı:

Dünyada pek çok ülkede yüzyılı aşkın süredir, ülkemizde ise 1923 yılından beri kutlanan 1 Mayıs, ülkenin iktisadi büyümesinin de tarihidir. İnsan hayatındaki en yüce değer emek ve alın teridir. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm işçi ve emekçilerimizin yanındayız. 

Emeğin değer bulduğu sanayi şehirlerinden olan Denizli’nin iş dünyası adına, birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, emeğin olduğu tüm çalışma alanlarına barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Bu vesileyle iş dünyası adına; tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.


MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Ali Yılmaz:Emek ve alınteri en büyük değer.

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Bir ülkenin gelişiminde,emeğin temel faktör olduğunu ifade eden Yılmaz,kalıcı istikrarın tesis edilebilmesi için alın teri ve emeğin en büyük değer olduğunu kaydetti.Diğer taraftan; işçi hakları hususunda ise son yıllarda yasal mevzuatta yapılan değişikliklerle müspet gelişmeler yaşanmıştır.

Başkan Yılmaz mesajında, "İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, tüm dünyada birlik ve dayanışmanın sembolü olarak kutlanan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü,aynı zamanda emek ve alınterinin, onurlu yaşamak manasına gelişini de teyit eder mahiyettedir.Kazanç ve helal kazanç kavramları gerek dinimizde gerekse gelenek ve kültürümüzde müstesna yerini ve tarifini,takdirini açıkça almaktadır.Bu duygularla;1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün barış ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle,tüm işçi ve emekçi kardeşlerimi yürekten selamlıyorum."


CHP’li Demirci: 1 Mayıs mücadele günüdür

Cumhuriyet Halk Partili Sedat Demirci 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Cumhuriyet Halk Partili Sedat Demirci, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emeğin en yüce değer olduğunu belirtti. Demirci mesajında şunları söyledi:

“Bir ülkenin her açıdan gelişebilmesi ve köklü demokrasinin sağlanabilmesi için çalışma barışının mutlaka sağlanması gerekmektedir. Bu da ancak çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücretleri almasıyla mümkün olacaktır. Emekçilerin mutsuz olduğu bir ülkenin refah için gereken sürdürülebilir çağdaş üretimi gerçekleştirmesi mümkün olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşılmasının önemli araçlarından biri de çalışanların, işçilerin, emekçilerin aileleriyle birlikte refah içinde yaşamalarına olanak tanıyacak koşulların oluşturulmasıdır. Ülkemizde ücretle çalışan insanlarımızın hayatlarını idame ettirebilmeleri açısından çok zor günler yaşanıyor. Kötü günleri aşmak ve her şeyin güzel olacağı geleceğe uzanmak için bu yoldaki dayanışmamızı artırmalı, hedefe ulaşmak için birlikte çaba göstermeye devam etmeliyiz.

Emekçilerin, işçilerin hak arayışı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İşçi ve Emekçi Bayramı ile gündemde kalıyor. Dünyada insan emeğinin sömürülmeye başlanması ile çalışanların hak arama ihtiyacı da ortaya çıkmıştır. 1 Mayıs aynı zamanda barış, güvenli bir gelecek ve demokrasi için de mücadele günüdür.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutlar, eşit, adil ve özgür bir dünya dilerim.