BAŞKAN YILMAZ: KADINLARIMIZ ASALET, ÖZVERİ VE KAHRAMANLIKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 5 Aralık Kadınlar Günü ile ilgili açıklamada bulundu.

  • 05 Aralık 2019 - 02:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü sebebi ile yazılı bir açıklamada bulunan MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali YILMAZ:”Kadın yaşayan bir toplumun bir milletin temel öğelerindendir.Kadınların bir toplumun en temel öğesi olduğunun altını çizen YILMAZ, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle, demokratik ülkeler seviyesinde, çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımı atılmıştır. Sadece ekonomik alanda değil, siyasi alanda da kadınların etkin rol üstlenmesinin ülkenin geleceği ve refahı için bir gerekliliktir. Çünkü kadın, yaşayan bir toplumun, bir milletin en temel öğelerindendir. Erkeği ve çocuklarıyla o toplumun içinde binlerce yıl geriden gelen bir yaşamı beraber şekillendirmiş ve gelecekte de yaşamın şekillendirilmesini sağlayacak en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı.

Yılmaz açıklamasının devamında:

Medeniyet olarak,kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin görevidir.Kuruluşumuzda kadının emeği ve desteği, varoluşumuzda kadınlarımızın özverisi vardır, açıkça ortadadır.Kadınlarımızın haklarını sadece yasal mevzuatta değil fiiliyatta ve sosyal hayatın her alanında bir eşitliğe dönüştürmek zorundayız.

İnsanlık iki parçadır ve bunlar kadın ve erkeğin birleşiminden oluşmaktadır.Cinsiyet ayrımı cahiliye devrinde kalmış, kadınlarımızın ikinci planda bırakılması tarihin karanlıklarında yerini almıştır.Orhun Anıtları’nda ve Büyük devlet adamı Nizamülmülk’ün dediği gibi; ’Türkistan hakanları devlet işlerinde hatunların fikirlerine kıymet verirlerdi.’ Türklük Tarihimizin ve Kültürümüzün temelinde kadınlarımızın gücü,ruhu,değeri ve asaleti yatmaktadır.Her gün bir insanlık dramına şahitlik ediyor ve vahşetin her türlüsüne tanık oluyoruz.Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhumuz kanamaya devam ediyor.Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyor,en ağır yasal cezaya çarptırılmalarını istiyorum.