BAŞKAN COŞKUN'DAN 25 KASIM MESAJI

Başkan Coşkun’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

  • 25 Kasım 2023 - 19:16
  • Son Güncelleme : 25 Kasım 2023 - 19:19

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

“Kadınların maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları aramak amacıyla 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kabul edilmiştir” diyen Başkan Coşkun, 

“Kadına yönelik şiddet, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasıdır. Kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için öncelikle topluma büyük bir sorumluluk düşmektedir. 7’den 70’e bu bilinç aşılanmalı, vicdanlar harekete geçirilmelidir.

Şiddet içeren eylemler yaşanmadan önlenmeli, mutlu birey, mutlu yuva, mutlu toplum ideali için ortak çaba sarf edilmelidir. Geliştirilecek duyarlılık ile kadına dönük şiddet eylemleri bir an evvel sonlandırılmalıdır.

Toplumumuzu temelinden sarsan bu olayların faillerine yönelik cezai indirimlere imkân verilmemesi, bu suçlara yönelik cezalarda ertelemeye gidilmemesi, cezaların ivedilikle uygulanması kaybedilen canları geri getirmeyecek olsa dahi, vicdanlara bir nebze de olsa su serpecek ve bu suçlardan caydıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlarımızın hak ettiği değeri gördüğü, nice güzel günlerin yaşatılması dileğiyle” ifadelerine yer verdi.