BAŞKAN ATLI: ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOLU ERZURUM’DA AÇILMIŞTIR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • 23 Temmuz 2023 - 19:20
  • Son Güncelleme : 23 Temmuz 2023 - 19:23

Başkan Atlı mesajında, “Ulusal egemenliğimizin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen ilk kongre olan Erzurum Kongresi’nin 104. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.

“Milli Sınırlar İçinde Vatan Bölünmez Bir Bütündür, Parçalanamaz”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, 23 Temmuz 1919'da emperyalist güçlerin Osmanlı topraklarını paylaşmaya çalıştığı dönemde, Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasını temin ettiğini belirten Başkan Atlı, “Düşman işgalindeki vatan toprağını kurtarmak için bağımsızlığa giden yolu Erzurum'dan sürdüren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu kongre sayesinde ülkemizin bağımsızlığa giden yolunu resmen açmıştır. Erzurum Kongresi, hiçbir baskı ve yönlendirme olmadan Türk milletinin kendi hür iradesiyle almış olduğu milli bir kararın hayata geçirilmesiyle Türk milletinin var olduğu ve var olmaya devam edeceğinin en önemli göstergesi olmuştur. Tarihi kongrede alınan "Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz." kararı ile Milli Mücadele yolunda büyük bir aşama kaydedilmiştir. Erzurum Kongresi'nin kapanışındaki konuşmasında "Tarih, bu kongremizi şüphesiz ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.