BAŞKAN ARSLAN ZAHİRE PAZARINI GEZDİ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçede Cuma Günü Kurulan Zahire Pazarını (Hububat Pazarı) ziyaret gerçekleştirdi. Alışveriş yapan vatandaşlarla ve esnaflarla bir süre sohbet etti.

  • 04 Kasım 2022 - 14:20
  • Son Güncelleme : 04 Kasım 2022 - 14:25

Çameli'nin Tahıl, Baklagiller ve Yöresel ürünlerin satışı sunulduğu Zahire Sergi alanında çiftçilerin kendi mahsulleri olan ceviz  standlarını gezdi. Esnaf ve vatandaşlar da kendileriyle yakından ilgilenen Başkan Arslan'a teşekkürlerini ilettiler. Hasat zamanında elde edilen ve satışa sunulan sofraların vazgeçilmez lezzeti ceviz ve vitamin deposu Çameli Fasulyesini inceleyen Başkan Arslan alışveriş yapan vatandaşlar ve  üreticilerle sohbet etti.

ZAHİRE PAZARINDA CEVİZ VE FASULYE'YE BÜYÜK İLGİ

Çameli Pazarı ve Zahire Pazarında Ceviz ve Fasulyeye büyük ilgi var. Çameli'deki ceviz ve fasulyesinin kalitesini bilen ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların alışveriş yaptığı da görüldü. Çoğu çiftçinin ürününün pazara bile inmesine gerek kalmadan satıldığı ifade edildi.  Üreticiler yoğun talebi karşılamak için her geçen yıl daha fazla alanlarda üretime yöneliyor.

Çameli cevizin kilo fiyatı 70 TL  .Tescilli Kuru fasulye ise 40-45 tl arasında satılıyor. Zahire Pazarında genelde kilo ile değil Teneke veya Çuvallarla toptan satılırken yoğunluktan ve talepten dolayı ürünlerin kısa sürede bitmesi ile Zahire Pazarı öğle saatlerinde sona eriyor.