BAKİ EKİZ VE ARKADAŞLARI ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü, 16 Mart 1978 tarihinde İstanbul Eczacılık Fakültesi önünde yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Baki Ekiz ve 6 arkadaşını Serinhisar'da ki mezarı başında andı.

  • 17 Mart 2023 - 02:01
  • Son Güncelleme : 17 Mart 2023 - 02:03

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Serinhisar İlçe Başkanı Ercan Usta, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile birlikte Baki Ekiz’in ailesi, arkadaşları ve partililer 16 Mart 1978'de İstanbul Eczacılık Fakültesi önünde yaşanan ve 7 öğrencinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı olayını, saldırıda hayatını kaybeden Baki Ekiz'in mezarı başında andılar.

16 Mart 1978 tarihinde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde öğrencilere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 7 öğrenci hayatını kaybettiğini, 41 öğrencinin da yaralandığına dikkat çeken İl Başkanı Ali Osman Horzum, "Nerede aydın, düşünen bir insan varsa, 1980 ihtilaline adım adım giden bu yolda maalesef katledildiler. Unutturacaklarını, susturacaklarını sandılar ama unutmadık, susmadık. Aradan 45 değil, 145 yıl geçse de hala özgürce ifadelerimizi söylemeye çalışıyorsak, bu gün hala bayrağımız dalgalanıyor ve Türkiye Cumhuriyetimiz varsa Baki Abimiz ve Beki Abimiz gibi bu ülkeye canını verenlerin, bu uğurda şehit olanların sayesindedir. Onların hepsinden Allah razı olsun diyorum. Günümüzde de devlet, mafya, siyaset ilişkisi maalesef güçlenerek devam etmektedir. Düşünen beyinleri o zamanlar katlettiler, şimdi de ellerinde kelepçelerle hapishanelerde çürümeye terk ediyorlar. Ama kazanamayacaklar, çok az süre kaldı. Biz kazanacağız, özgürlük kazanacak, barış kazanacak, demokrasi kazanacak, kardeşlik kazanacak. Bu ülkede bütün yurttaşlarmızın el ele, kol kola, omuz omuza barış ve sevgi içerisinde yaşamasını sağlayacağız. Bu uğurda çalışmaya devam ederken Baki Abimiz gibi devrim şehitlerimiz önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz ve unutmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.