BAKAN KOCA SON 24 SAATİN VERİLERİNİ AKTARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından son dakika açıklamalarda bulundu. Koca son 24 saatte hayatını kaybeden vatandaşların rakamını açıkladı.

  • 03 Nisan 2020 - 19:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Dün itibariyle toplam vaka sayısının ise 18 bin 235 olduğunu anımsatan Bakan Koca, “Bu kadar kişi gözlem ve tedavi altına alınmadan önce de virüs taşıyordu. Çoğu toplum içindeydi, her birinin sosyal hayatı vardı. 18 bin 235 kişinin her birini anlattığım olaydaki virüs taşıyan yerine koyun. Tespit edilmemiş başka hastaların olduğu gerçeğini buna ilave edin. Ortada bir gerçek var fakat bu umut kırıcı değil. Bizi güvenceye alacak tedbir belli. Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz. Büyüklerimizi uyarıyorum; evden çıkmayın. Aileleri uyarıyorum, büyüklerimizi riskten koruyun” şeklinde konuştu.

Genç nüfusa seslenen Sağlık Bakanı Koca, “Gençleri uyarıyorum, virüsü taşıyıp taşımadığınızı bilemezsiniz. Gençliğiniz, büyüklerinizin talihsizliği olmasın. Alınması gerekli yeni tedbirler var. Yayılımın hızını kesecek iki uygulama üzerinde duruyoruz. Genç nüfusun hareketliliği virüsle mücadele en zayıf noktalarımızdan biri. Gençlerimizin bizi anlayacağından emin olmak istiyorum. Bilim kurulumuzun hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tavsiye önerileri aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza detayları ile sunduk. Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını durdurmaktır. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır” ifadelerini kullandı.

SON 24 SAATİN VERİLERİ

Son 24 saatteki verileri kamuoyu ile paylaşan Bakan Koca, “16 bin 160 test yapıldı. Toplamda 140 bin 716 test yapılmış oldu. 2 bin 786 pozitif vaka daha tespit ettik. Toplam vaka sayımız 20 bin 921 oldu. Bugün kaybettiğimiz 69 kişi ile toplam can kaybımız 425’i buldu. Şu an tedavisi devam eden hastalarımızdan bin 251’i yoğun bakımdadır. Bunların 867’si solunum cihazına bağlı durumdadır. 484 hastamız ise iyileşerek taburcu edilmiştir” dedi.