ATATÜRK BÜSTÜNÜ YIKAN ŞUURSUZ TUTUKLANDI

Denizli dün infial yaratan bir olayla güne başladı. Bir okulun Atatürk büstünü yıkan ve Türk bayrağını yakmaya çalışırken polis tarafından fark edilerek gözaltına alınan şuursuz tutuklandı.

  • 21 Aralık 2020 - 12:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde gerçekleşen olayda sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek yakalanmayacağını düşünen Muhterem A., isimli şahıs akşam saatlerinde evinin yakınındaki bir lisenin bahçesinde bulunan Atatürk büstünü söküp, okulun yakınındaki çöp kutusuna attı.

Daha sonra güzergahı üzerinde asılı olan 2 Türk bayrağını söken şuursuz çöp kovasının yanında yakmaya çalıştığı sırada devriye atan polis tarafından fark edildi. Ekipler tarafından fark edilen Muhterem A. suçüstü yakalandı. Yaşanan çirkin saldırı sonrası bölgeye Güvenlik Şube, Terörle Mücadele Şube (TEM) ve Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi.

Gözaltına alınan şahıs, sorgusu yapılmak üzere emniyete nakledildi. TEM Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheli Muhterem A’nın 7 farklı suç kaydı olduğu öğrenildi. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.